Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Certificatul ORNISS este arma conducerii MAI împotriva unor cadre! Este singura armă”

de | 8.12.2022 13:30 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

D-le comandant, spuneați data trecută că, deși instanța v-a repus în toate drepturile anterioare, nu puteți accesa niciun calculator, deși aveți certificat ORNISS valabil până în 2025. Deci, nu puteți lucra așa cum ar trebui la conducerea Poliției. De fapt, ce înseamnă acest certificat ORNISS?

– La început, fac din nou precizarea că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Nu este vorba numai despre mine. Dacă ați observat, în spațiul public au apărut foarte multe situații prin care unii nu au mai fost revalidați. Sunt niște condiții în care ți se ridică acest certificat ORNISS. Eu nu mă înscriu la ele. E o încercare disperată a sistemului din MAI, având în vedere că au pierdut pe toate fronturile, să încerce, cum să vă spun, o îndulcire a înfrângerii pe care au avut-o. Problema nu este a mea. Eu încerc să-mi fac datoria. Chiar zilele trecute, am chemat colegii, neputând să accesez calculatorul și le-am dat datele privind două spețe, care s-au concretizat foarte frumos, în dosare… Problema e pe viitor, ce fac colegii mei, pentru că deja DIPI este stat în stat și mai-marii MAI se folosesc pentru a înlătura, să zicem așa, opozanții din sistem… Ați văzut și la Cluj, tot așa, în primă fază, nu mai avea acces ORNISS, au crezut că iese la pensie, după care a fost ce a fost…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Ăştia sunt colegii noştri! Pentru o farfurie de mâncare, o vând şi pe mă-sa!”

„Depinde ce urmărește structura SIPI sau DIPI. De obicei, îl racolează și e folosit să dea informații despre anumiți ofițeri”

Deci, încă o dată, pentru lămurirea tuturor, ce înseamnă practic certificatul ORNISS?

– Accesul la anumite documente, de la „secret de serviciu” până la „strict secret”, în funcție de poziția în stat și de funcțiile pe care le deții.

De ce, domnule comandant, unii au acces ORNISS, iar alții nu au, chiar dacă dețin certificat în acest sens?

– Aici sunt foarte multe de spus, dar eu vreau să vă dau un exemplu clar. De obicei, se fac niște anexe, iar în aceste anexe se trec tot felul de date. Vă dau, deci, un exemplu care pe mine m-a făcut să zâmbesc ironic. Este vorba despre un fost coleg care a fost pe la Mioveni. Acolo nu trebuie să fii sancționat în ultimii ani și să nu ai probleme cu alcoolul. Ei bine, acel individ avea sancțiuni cât cuprinde în ultimii ani și chiar nu avea o problemă cu alcoolul, el avea cu apa…; alcoolul îl suporta foarte bine. După care, cadrele care au ceva probleme sunt chemate la interviu. Și-acolo, la interviu, depinde ce urmărește structura SIPI, sau DIPI, după caz. De obicei, îl racolează și e folosit să dea informații despre anumiți ofițeri, despre anumite cadre pe care SIPI la vizează. Mă refer la Argeș.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Deşi am certificat ORNISS valabil până în 2025, nu am acces la niciun calculator! Nu pot să lucrez!”

Dumneavoastră ați fost chemat vreodată la un astfel de interviu?

– Nu, niciodată! În momentul în care te cheamă la un interviu, sunt ceva semne de întrebare. Și acolo te racolează în funcție de situații… Dacă nu vor să-ți dea și sunt hotărâți, nu-ți dau, fără explicații. Și nici mare lucru nu poți face în instanță, că vin cu niște secrete, la care tu nu ai acces nemaiavând certificat ORNISS… Se duc doar la instanță. Iar la instanță poate să scrie orice, că nu văd avocații, vede doar judecătorul, care are certificat ORNISS, obligatoriu; poate să scrie orice, hârtia suportă totul. Au fost cazuri, v-am spus, nu este cazul meu. Eu știu din Inspectorat două cazuri, în care au fost chemați; unul cu funcții de conducere și celălalt – despre care v-am explicat. Dar ce urmează? Că aici e partea frumoasă. Pentru că toți colegii, apropiații își pun semne de întrebare: „Bă, dar ce ce i-au chemat p-ăștia?” Ei bine, urmează să le facă o lucrare, care, de obicei, nu se confirmă; să dovedească celor din jur că, vezi Doamne, acest individ racolat de ei nu e, de fapt, susținut de ei. M-ați înțeles? Să-l acopere puțin… Praf în ochi!

Prin urmare, vreți să spuneți că acest certificat ORNISS este o armă a SIPI, o metodă de racolare?

– Da. Și este arma conducerii MAI împotriva unor cadre! Este singura armă, pentru că – n-ați văzut? – chiar dacă unii au câștig de cauză în justiție, ei vin și spun „Dom-le, n-are certificat ORNISS, salut popor! Îl punem la dispoziție”…Și omul iese la pensie, face ceva… Credeți-mă, după ce am câștigat cu ei, m-au sunat din țară: doi de la Sighetul Marmației și unul de la Bacău; un ofițer și doi agenți. Ei chiar aveau probleme cu certificatul ORNISS. Le-am spus că la mine nu este cazul, că m-am judecat cu ei pe altceva. Am stat puțin de vorbă cu ei. La ei s-a întâmplat exact ce s-a intâmplat și la noi, pe la IJJ și pe la alte structuri. Deci, e clar că se folosește în cotinuare în toată țara. În ultima perioadă. Cu câțiva ani în urmă, rar găseai un ofițer sau un agent căruia să-i fi ridicat certificatul ORNISS. Pentru că trebuia să ai un incident de securitate ca să se întâmple așa ceva. Și incidentele de securitate sunt rare.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Ei, Aioanei, Iancu Costinel şi Gherghe, aceşti derbedei politici, nu sunt poliţişti… cei care sifonează acţiunile poliţiei!”

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Stelică Crăciun nu e chiar aşa de fraier să nu se prindă: «Cred că sunt pe tehnică!»”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *