Web Analytics
scris joi, 05.01.2023

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă PSD-ul va lua şefia Ministerului de Interne, ministru va veni Marian Neacşu, iar acesta îl va pune pe Florin Mocanu inspector-şef”

D-le comisar-șef, a trecut și Crăciunul, s-au dus sărbătorile, polițiștii au fost, probabil, mai liniștiți, au petrecut cu familiile…

– Ca de fiecare dată, precizez că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Probabil că unii de la Poliție au fost liniștiți… În general, în zilele de sărbătoare mulți polițiști sunt pe stradă și nu e ușor, zi și noapte, să stai în frig, în ploaie, să-ți faci datoria. Majoritatea polițiștilor își fac datoria. Îl avem, însă, și pe reprezentantul nostru, pe dl Gabriel Gherghe (adjunctul IPJ Argeș – n.a.), care, probabil, în timpul serviciului, a fost la pomana porcului, unde a invitat și un om de afaceri, de care, nu cu mult timp înainte, și-a bătut joc pur și simplu și a vrut să-l înfunde; numai eu știu ce era la gura lui, a lui Iancu Costinel și a lui Stelică Crăciun referitor la acest om de afaceri…

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă PSD-ul va lua şefia Ministerului de Interne, ministru va veni Marian Neacşu, iar acesta îl va pune pe Florin Mocanu inspector-şef”

„Așa că, prietene, te agiți degeaba…”

Despre cine este vorba? Cine este acest om de afaceri? E din Argeș?

– Nu îi dau numele. E un om de afaceri cunoscut, din zona Mărăcineniului. Dl Gherghe este disperat. Peste tot în mediul public, el propagă că Marian Badea va pleca la București. Probabil că va pleca, îl dorește PNL-ul – v-am mai spus, vor să se securizeze (pe funcții – n.a.) – și tot speră (G. Gherghe – n.a.) să fie inspector-șef. Eu îi spun că nu va fi inspector-șef din două motive: 1. că n-are aviz SRI și SIPI; 2. Dacă PSD-ul va lua conducerea Ministerului de Interne, ministru va veni dl Marian Neacșu, iar acesta îl va pune pe Florică Mocanu inspector-șef. Scurt. Așa că, prietene, te agiți degeaba…

Aveți dv. informația că dl Marian Neacșu va ajunge ministru de Interne?

– Da, se vehiculează și numele dânsului. Probabil că vor face schimb de ministere. La Ministerul Transporturilor s-ar putea să fie continuitate și să fie cedat Ministerul de Interne, nu poți să știi… Dar, oricum, vă repet, dl Gherghe nu va fi șef de inspectorat, cu toată dorința d-lui deputat Georgescu și a unui edil de aici…

Și, deci, îl vedeți în funcția de inspector-șef pe dl Florin Mocanu?

– Dl Mocanu chiar stă la serviciu și își face treaba. Mesele d-lui Mocanu sunt zilnic pline de mape. Restul – nu știu cât stau la serviciu; eu am observat că nu prea stau…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Aioanei pleca şi venea când voia de la serviciu…”

„Nu te mai poți duce pe la oamenii politici să le spui «Cutare are dosar» și să mai sufli de acolo…”

Ce faceți cu procesul pe fond pe care-l aveți la Curtea de Apel? Încercați cumva să-l strămutați?

– După fotografia care ne-a intrat în posesie, din care reiese clar prietenia d-lui Gherghe cu familia d-nei judecător Tabacu – întotdeauna el s-a lăudat cu prietenia și probabil că s-a și folosit…; eu vă spun din ce mi se comunica despre el de către fostul adjunct, dar și de către alte persoane – nu știu ce voi face. Pentru mine mai puțin contează. Dar pentru colegii mei care se judecă la Curtea de Apel, cei doi de la Economic – Robert Gheorghe și cu Lică – va fi foarte greu în condițiile acestea.

În ce condiții? Fiți mai explicit…

– Păi, dl Gherghe nu-i vrea pe aceștia doi la Economic. Pentru că aceștia nu joacă cu dl Gherghe… Ca să ne înțelegem. Și e greu, nu te mai poți duce pe la oamenii politici să le spui „Cutare are dosar” și să mai sufli de acolo… Pentru că ăștia nu o să spună nimic. Că nu spun ei, că nu vor! Pe dl Gherghe și așa l-au făcut mare dosarele economice, da? Hai să fim serioși, s-a desființat Economicul în Argeș, de la toate Polițiile, și îl duce la județ, după care îl aduce pe Gherghe… Care devine și frumos, și deștept… Chiar îmi spunea un coleg cu care e el fotografiat, că au fost colegi de pat și i-ar fi zis: „Băi, dar de când ești tu așa, și frumos, și deștept? Iar el a zis: „Ee, asta e!” Dar dacă „asta e!”, fii și modest!

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Cred că de asta le e teamă lor! Pentru că am informaţii şi despre primari, şi despre parlamentari!”

„Poate că politicienii vor înțelege să-și vadă de treaba lor și să nu se mai amestece în Poliție!”

Cu ce gânduri începeți noul an?

– În primul rând îmi doresc să fiu sănătos. Prietenilor și apropiaților mei le doresc sănătate. Și să fie un an mai bun! Poate că politicienii vor înțelege să-și vadă de treaba lor și să nu se mai amestece în Poliție! Și să avem oameni care să ne reprezinte cu cinste!

Sunteți optimist sau pesimist?

– Având în vedere că la câte dezvăluiri s-au făcut la adresa d-lui Gherghe, nu numai de mine, ci și de alții, și nici măcar n-a venit cineva să mimeze că face vreun control, sunt pesimist. Dar, indiferent în ce postură mă voi afla, eu voi lupta pentru aflarea adevărului și pentru ca viitoarele generații, copiii noștri să aibă o viață mai bună în țară și să nu mai fie nevoiți să plece scârbiți de ce se întâmplă în jurul lor.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Certificatul ORNISS este arma conducerii MAI împotriva unor cadre! Este singura armă”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită