Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Stelică Crăciun nu e chiar aşa de fraier să nu se prindă: «Cred că sunt pe tehnică!»”

de | 27.10.2022 13:40 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Domnule comandant, vorbeați la un moment dat despre legătura dintre Poliție și politică. Înțeleg că legătura e profundă…

– Ca de fiecare dată, reiterez faptul că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Cum v-am mai spus, prima dată când am simțit asta a fost în perioada 2009-2010. Probabil că era mai demult, dar nu am simțit eu. Știu că lupta aceasta dintre partide pentru a deține informația și anumite funcții, cum ar fi la Parchet, SIPI, IGPR, MAI, e o luptă fantastică pentru a-și pune oamenii în puncte cheie. Știu că în 2009-2010, Cătălin Voicu, fostul senator, a reușit să-și impună omul la DIPI; de acolo a plecat și dosarul cu Ridzi (Monica Iacob Ridzi – n.n.), cu scena, iar riposta președintelui de atunci a fost una… ați văzut ce s-a intâmplat cu Cătălin Voicu. De atunci, după câte știu eu, DIPI a fost numai sub tutela PNL.

„Sunt tare curios, dacă trece la PSD, cum va da ochii cu domnul fost președinte Nicolescu”

După câte știți dumneavoastră…

– Da. După câte știu eu.

Avezi dovezi în acest sens?

– Păi, e greu de dovedit, dar îi vezi cum se afiliază după ce ies la pensie. Hai să vă dăm un exemplu: domnul Păltineanu. A fost la SIPI Argeș, acum e la PNL. Am înțeles că vrea la PSD; s-a dus și a făcut lobby domnul Velcea pentru dânsul, că-l cunoaște și… s-ar fi vrut la PSD. Eu sunt tare curios, dacă trece la PSD, cum va da ochii cu domnul fost președinte Nicolescu. Am mai explicat pe larg cum Poliția, în general, MAI și alte structuri țin de politic. V-am dat exemplul colegului nostru cu domnul deputat Georgescu (Nicolae Georgescu – n.n.). Domnul deputat Georgescu, mare pesedist, care, în momentul când a fost numit de PDL director la Școala ”Tudor Vladimirescu”, a vopsit-o în portocaliu. Și acum este vopsită în portocaliu. După care, a plecat la partidul lui Ponta. Ăia s-au rugat de el să revină, că știți că era cu voturile atunci; au reușit să-l readucă. Păi, ce încredere să ai, domnule, când te trădează o dată, de două ori?! Și ia uite ce bine mersi e! Ne plimbăm, votăm… Din punctul meu de vedere, cred că e mare greșeală să votezi partidul. Deci, da, trebuia un vot uninominal. Partidul să pună 20 de oameni, iar eu, ca cetățean, să îmi aleg, pe un Popescu, Ionescu… Așa, îți impune partidul, tu crezi în doctrina lui, speri că partidul ăla va face ceva bun pentru țară, dar până la urmă nu se întâmplă nimic, doar le cresc lor conturile. Atât! Tot ce vă pot spune despre actualul șef SIPI de la noi, de la Argeș e că a încercat să facă treabă. Este singurul și vă spun și de ce: pentru că nu e din județ. Că și Tudorel Pieleanu, când a venit inspector-șef, a fost imparţial. Când aduci inspector-șef sau adjunct din județ, lucrurile se complică, pentru că se cunosc între ei, sunt ”partipriuri”…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Ei, Aioanei, Iancu Costinel şi Gherghe, aceşti derbedei politici, nu sunt poliţişti… cei care sifonează acţiunile poliţiei!”

Citește și Dezvăluirile comisarului şef Cristian Mihalcea: „Mi s-a spus că Dragoş Jugănaru de la SOS şi adjunctul Gherghe Gabriel ar fi într-o relaţie de prietenie cu Hans Patrichi, adjunctul DIPI”

„Stelică Crăciun nu e chiar așa de fraier să nu se prindă”

Deci, spuneți că actualul șef SIPI, domnul Urban, încearcă să facă treabă, dar e unul singur…

– Da, e prea puțin! Pentru că ei sunt legați… Vă voi vorbi cu altă ocazie despre relația de prietenie dintre domnul Badea și domnul Gherghe, la ce nivel se află, ce îmi spunea mie domnul Badea despre domnul Gherghe după ce au apărut acele convorbiri dintre Stelică Crăciun și Aioanei… Și, încă o dată, vreau să mă adresez colegilor mei care știu despre ce este vorba: cum este posibil ca după ce-l pui pe ”tehnică” pe domnul Crăciun, să nu spună o vorbă despre băieții cu care se judecă; de fapt, pentru ce e trimis în judecată. N-a mai amenințat pe nimeni, n-a mai șantajat pe nimeni… Oare să fie doar o întâmplare? Ați văzut că Stelică Crăciun îl suna pe Gherghe și vorbea cu el, că… v-am arătat. ”Am vorbit cu Gherghe. I-a plăcut ce-am dat de Mihalcea, dar nu de Chirilă”… După care, nu a mai răspuns la telefon. Acum, Stelică Crăciun nu e chiar așa de fraier să nu se prindă: ”Bă, ceva s-a întâmplat, de nu mai răspunde ăsta. Vorbeam toată ziua cu el la telefon și acum nu mai răspunde. Cred că sunt ”pe” (”tehnică” – n.n.).” N-a mai zis nimic. Toate probele sunt mesaje și amenințări făcute înainte de a fi pus el pe ”tehnică” și din perchezițiile informatice, ce au găsit… Dar, după cum ați văzut, că ați dat toate convorbirile lor, nimic, nimic, niciun șantaj, nicio amenințare… Și-atunci, despre ce vorbim?

Citește și Dezvăluiri. Comandantul Cristian Mihalcea loveşte din nou: „Am înţeles că dl ministru Bode a cerut personal dosarul meu”

Citește și SIPI se spală pe mâini în cazul Mihalcea şi aruncă pisica moartă în curtea IPJ Argeş

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *