Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Ăştia sunt colegii noştri! Pentru o farfurie de mâncare, o vând şi pe mă-sa!”

de | 2.11.2022 14:42 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

Domnul comandant, ați aflat despre recenta acțiune a DNA în urma căreia patru conducători ai Poliției Cluj-Napoca au fost reținuți și apoi puși sub control judiciar. Ce părere aveți?

– Am citit și eu în presă. Nu cunosc detalii din dosar, dar – din câte au fost prezentate în media – mi s-a părut puțin forțată reținerea colegilor noștri de la Cluj. Și la IGPR, și la noi, la Inspectorat, a existat această practică. Pentru că nu poți să împuternicești un ofițer la comandă mai mult de un an. Pe de altă parte, posturile nu le scoate la concurs! Trebuie să aibă ofițerul respectiv o continuitate acolo. A făcut-o și domnul Despescu cu domnul Mirițescu, adjunctul IGPR, s-a făcut și aici la noi, la Inspectorat, cu Câmpulungul; l-a mutat pe Marius Avram de la Secția 4, dacă nu mă înșel, din Prundu, la Câmpulung, pentru o perioadă, după care l-a reîmputernicit pe Marian Iordache. Era normal să fie așa. Problema nu e la Inspectorate de ce IGPR-ul nu a scos posturile la concurs. De ce? Pentru că – haideți să nu ne mai ascundem după deget și să spunem că „vai, examene!” – aceste posturi, mai ales cele din vârful ierarhiei, sunt discutate de la București, îndeosebi politic. Vă dau un exemplu: spuneți-mi și mie de ce în perioada cât a fost inspector-șef Mihai „Mancuso” (Mihai Neagoe – n.n.) – că toată lumea îl știe așa – nu au scos postul la concurs?! Cum a venit Marian Badea, cum l-au scos la concurs… De ce? Adică un an și ceva nu-l scoți, iar când vine Marian îl scoți… Bun, așa s-a hotărât. Iar restul, că concurs, că examen… Deci, revin: nu e o noutate; se practică peste tot, cred eu, pentru că este legal.

Citește și Dezvăluirile comisarului şef Cristian Mihalcea: „Mi s-a spus că Dragoş Jugănaru de la SOS şi adjunctul Gherghe Gabriel ar fi într-o relaţie de prietenie cu Hans Patrichi, adjunctul DIPI”

„Domnul Gherghe, la rugămințile acestui Stoica, suna personal la Poliție”

După dezvăluirile din „Jurnal de Argeș”, săptămâna trecută, într-o altă publicație locală, s-a scris despre un dosar penal al dumneavoastră…

– Da, bineînțeles, tot mâna lui Gherghe este. În Impuls de Argeș a apărut ceva inclusiv referitor la probleme legate de serviciu, cu ORNIS-ul, cu mai multe date care nu cred că erau la îndemâna ziaristului.

Vreți să spuneți că aceste date au fost furnizate intenționat pentru a fi dv. atacat?

– Sigur. Filiera e clară… Nu intru în amănunte. Ziaristului i-a fost servit un subiect, acestuia i s-a părut bun de dat pe prima pagină, nicio problemă. Eu o să le prezint cititorilor „finalul”, cu documente, nu cum fac ei, pe vorbe. Deci, duminică seară (23 octombrie – n.n.), am fost sunat de un domn; a început să mă înjure, să facă referire la acest subiect. Dânsul, domnul Stoica Claudiu, are la Mioveni niște restaurante, un hotel… (Apullum – n. red.). Nu e prima dată când mă sună, de pe numărul personal, de pe număr ascuns, mă înjură, de bine, de edilul de la Mioveni. Eu am observat că, de obicei, după ce face vreun șpriț, cred că cu Gherghe, pentru că Gherghe vine acolo. Menționez că în perioada în care eu am fost pensionat, nemaiexistând opreliști, domnul Gherghe, la rugămințile acestui Stoica, suna personal la Poliție. Vă dau un exemplu, cu nume; îi puteți verifica. În Mioveni exista un restaurant condus de Vasile Florian, un tânăr, și Rădulescu Bogdan. Ei, acest Claudiu pe toți i-a reclamat în pandemie. Suna din fața restaurantului. Pe cine suna? Pe domnul Gherghe. Iar domnul Gherghe intervenea. De ce? Pentru că domnul Gherghe se duce acolo și servește masa, cu domnul Claudiu. Deci, domnul Mârzacu – fiindcă în ceea ce mă privește te-ai sesizat din oficiu – cu domnul Gherghe nu te poți sesiza din oficiu, că-și folosește funcția pentru rezolvarea unor probleme? Să-și plătească masa, nu să-și plătească prin atribuțiile de serviciu!

Dar ce reclama acest domn Claudiu Stoica?

– Nu a existat administrator HoReCa care să nu fi fost reclamat de acest Claudiu! Omul și înainte, când avea Piese Auto (are și acum), pe toți îi reclama și cu piesele auto. E practica lui. Și-și găsește câte un individ de-ăsta…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Stelică Crăciun nu e chiar aşa de fraier să nu se prindă: «Cred că sunt pe tehnică!»”

„Ce păziți, domnul Mârzacu, când știți…?”

Își găsește câte un șef în Poliție, vreți să spuneți?

– Câte-un șef. L-a avut și pe Nedelescu; și el lua masa acolo, cu domnul Manu, cu mai mulți… Iar el se bazează foarte mult pe chestia asta. Să vă mai spun ceva: acum câtva timp, m-a sunat din nou – băut, bineînțeles – să-mi amintească faptul că eu i-am făcut două dosare, iar Iordache și cu Gherghe l-au ajutat. Așa este. Are dreptate! Ăștia sunt colegii noștri, domnule! Pentru o farfurie de mâncare, o vând și pe mă-sa!

Să revenim la telefonul pe care vi l-a dat duminică domnul Claudiu Stoica…

– Da. A făcut referire la cauza respectivă. I-am închis. I-am raportat imediat adjunctului, domnului Mocanu. Căruia i-am spus să-i comunice domnului Gherghe să-l sune pe prietenul lui ca să se potolească, să nu mă mai deranjeze cu telefoanele. Uitați, domnul Mârzacu să verifice această situație când domnul Gherghe a sunat la Poliție la Mioveni, să fie sancționați Vasile Florian și Rădulescu Bogdan. Da? Când domnului Fătuloiu i s-a adus la cunoștință – și știți că era prieten cu dl. Gherghe – l-a urecheat, la figurat, și nu mai suna el. Suna la ofițerul de serviciu de la Inspectorat sau îl ruga pe domnul Badea. Vom discuta și despre prietenia celor doi. Deci, domnul Mârzacu ce păzește? Ce păziți, domnul Mârzacu, când știți…? Sau domnul Urban, de la SIPI, când știți că domnul Gherghe ia mașina de serviciu și se duce, că pe la blocuri, că pe la neblocuri, că cu croitorese, că fără croitorese… n-are importanță cu cine. Se duce în timpul serviciului, cu mașina de serviciu, să rezolve problemele personale! Iar programul lui este foarte scurt în ceea ce privește munca de poliție. Toată lumea vede acest lucru și nimeni nu ia nicio măsură?! Și această situație cu intervențiile pentru Stoica Claudiu… Chiar nimeni nu știe?! Chiar nimeni, când tot Mioveniul urla că Stoica Claudiu îi reclamă și cel care sună este Gherghe?! Toată lumea știe! Toți administratorii de HoReCa! Poate le e frică să spună, dar, mai devreme sau mai târziu, vor spune.

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Ei, Aioanei, Iancu Costinel şi Gherghe, aceşti derbedei politici, nu sunt poliţişti… cei care sifonează acţiunile poliţiei!”


Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *