„Colegii noştri Duvăz şi Burnei ar trebui să se retragă”

de | 10.10.2012 20:16 | Politica si Administratie

# Un interviu eretic cu Ioana D’Arc a PSD Argeş, Simona Bucura Oprescu.

# Candidaţi mulţi, colegii puţine la USL. Ce şanse ar fi să ţi se desemneze unul?
– În opinia mea, dacă ne raportăm la muncă şi la aşteptările alegătorilor, am şanse maxime. Dacă ne raportăm la competiţia internă dificilă, îmi autoevaluez şansele la 50%.
# Și totuși, de ce ţii atât de mult să candidezi? Ce mare afacere e să devii simplă ridicătoare de mână în Parlament? Mai bine faci un copil…
– Mi-am exprimat deschis dorinţa de a candida fiindcă mă simt pregătită. Consider că am acumulat suficientă experienţă profesională, politică şi administrativă pe care s-o valorific în forul deliberativ al României. Aud de mulţi ani tema privind parlamentarii care nu pot face nimic, dar cu toate acestea toţi vor să candideze în continuare. De când mă ştiu mi s-a spus că în politică, în administraţie, în afaceri, nu se poate face mare lucru. De fiecare dată m-am încăpăţânat să dovedesc că se poate!  Poate nu atât de rapid pe cât mi-aş fi dorit, însă o schimbare în bine depinde de fiecare dintre noi! Nu trebuie să faci mare lucru, trebuie să-ţi faci doar datoria! Mă cunosc pe mine însămi şi cred că şi argeşenii mă cunosc. Eu pot oferi garanţia unui parlamentar care n-o să doarmă în Parlament! În ceea ce priveşte copilul, mi-l doresc de mulţi ani, însă nu sunt ipocrită, pentru mine cariera de om politic a fost pe primul plan, iar întârzierea deciziei privind venirea pe lume a copilului, un sacrificiu asumat! Momentul acesta este un moment pe care doar tânăra familie îl poate decide în funcţie de priorităţile şi nevoile sale. Sunt femei în politică şi primul nume ce-mi vine în minte este Olguţa Vasilescu, care au îmbinat cu succes meseria de om politic şi îndatoririle de mamă!

„În 2008 au spus că în 2012 nu vor mai candida”

# Cine dintre actualii parlamentari PSD de Argeș ar trebui să se retragă şi de ce?
– Colegii noştrii Bogdan Niculescu Duvăz şi Ion Burnei. Numai aşa ar dovedi că sunt adevăraţi social-democraţi şi se gândesc şi la colegii dânşilor care aşteaptă de ani de zile să le vină rândul! Și asta deoarece în 2008 au spus că în 2012 nu vor mai candida, fiindcă în statut, în acord cu regulile Internaţionalei Socialiste, se specifică explicit locuri pentru tineri şi femei. Iar mesajul preşedintelui Ponta a fost foarte clar, întinerirea organizaţiilor, cu oameni de partid care să nu cedeze presiunilor și care să nu fie şantajabili. De altfel, dincolo de jocurile interne, electoratul cere schimbare, iar electoratul strigă că îşi doreşte o altfel de clasă politică. Este o greşeală să credem că cei desemnaţi de USL, indiferent cine ar fi aceştia, ne conferă şi certitudinea unui rezultat de 50+1%. Sunt doar câteva din motivele pentru care eu am propus în dezbaterea internă a partidului tema de maxim trei mandate pentru un parlamentar!
# Cum e cu reformarea şi întinerirea în politică?
– Deseori se face caz de ea, rareori există. Speranţa mea este că misiunea echipei Victor Ponta va fi îndeplinită și vom avea o clasă politică ameliorată, sensibilă la nevoile oamenilor, bazată pe valori, o clasă poltică orientată spre viitor, recunoscută şi credibilă, capabilă să mobilizeze energia neamului românesc şi să aducă bine. Avem nevoie de oameni poltici cu idealuri înalte, cu gândirea luminată, judecata matură şi voinţa clară. O clasă politică care să evolueze şi nu care să se situeze în permanenţă pe vot negativ.

„Am sentimentul că am văzut de prea multe ori filmul acesta”

# În afară de nervi, ce altceva mai simţi când vezi candidaţi  parașutați de la centru?
– Un sentiment de inutilitate a tot ce am făcut până acum! Un sentiment de revoltă, plecând de la cât de greu le este unora şi cât de uşor le este altora! Un sentiment că nu întotdeauna între muncă şi rezultat există o relaţie de cauzalitate! Un sentiment că nu mai vreau și că nu mai pot să continui fiindcă am văzut de prea multe ori filmul asta!
# Și dacă totuşi nu ţi se dă un colegiu, ce vei face?
– După ce epuizez absolut toate căile de luptă internă, vă voi anunţa la momentul respectiv.
# Varianta de subprefect de ce n-o agreezi?
– În primul rând că nimeni nu mi-a propus nimic în sensul acesta, doar s-a sugerat sau speculat în presă pe această temă. În al doilea rând nu îmi doresc asta şi în al treilea rînd, după 17 ani în PSD, a fost pentru prima dată când am cerut ceva în mod explicit şi când mi s-a şi promis. Dacă, din diverse motive, nu-mi poate fi acordat dreptul de a candida, doresc să ştiu foarte clar care sunt aceste motive şi, în acelaşi timp, afirm ferm şi răspicat că nici o altă ofertă nu mă interesează!
Interviu realizat de Mihai Bădescu 

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii