Codul PORTOCALIU de caniculă va fi extins duminică şi în sudul ţării, iar luni, regiunile sudice şi sud-estice se vor afla sub cod galben

de | 22.07.2022 09:03 | Actualitate, Home

Codul portocaliu de caniculă va fi extins duminică şi în sudul ţării, a anunţat directoarea ANM Elena Mateescu vineri, la videoconferinţa cu prefecţii organizată pe tema măsurilor de intervenţie pentru combaterea efectelor caniculei.

Directoarea ANM Elena Mateescu a precizat că duminică avertizarea meteo cod portocaliu  va fi extinsă pentru zona de sud:

Citește și: Prețul carburanților a scăzut ușor pe fondul cotațiilor de petrol din iunie

“Pentru ziua de duminică, extindem avertizarea meteorologică de cod portocaliu pentru zona de sud a ţării, respectiv Oltenia, Muntenia, sud – vestul Dobrogei, având în vedere că în această parte a ţării maximele vor fi cuprinse între 38 – 40 de grade, nopţile tropicale, minimele nu vor coborî sub 20 – 22 de grade şi disconfortul va fi unul accentuat, cu pragul de temperatură umezeală peste 80 de unităţi. Vorbim şi de averizarea meteorologică de cod galben astăzi şi mâine care rămâne valabilă în cea mai mare parte a ţării pentru că, şi în aceste zone, valorile de temperaturi vor fi cuprinse între 35 – 37, iar pentru ziua de duminică şi luni vorbim de o avertizare meteorologică de cod galben pentru că regiunile sudice şi sud-estice temperaturile rămân în acelaşi ecart de 35 – 37 de grade”.

Elena Mateescu a adăugat că, în următoarea lună, vremea va fi caldă şi nu se vor înregistra precipitaţii.

Citește și: Cei care au plătit amendă pentru că nu au completat PLF-ul în stare de alertă pot cere banii înapoi

“În intervalul 25 iulie – 22 august, rămânem pe un fond de vreme caldă şi cu deficit de precipitaţii, fapt care va accentua şi posibil va extinde starea de secetă pedologică extremă în bună parte din ţară, aşa cum este prezentă şi la acest moment în Moldova, în Dobrogea, în Muntenia, în Oltenia, Banat, Crişana, Maramureş şi cea mai mare parte a Transilvaniei”, a mai explicat directorul ANM.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.