Prețul carburanților a scăzut ușor pe fondul cotațiilor de petrol din iunie

de | 22.07.2022 08:49 | Actualitate, Economie, Home

Joi – ușoară ieftinire pentru carburanți.

Un litru de benzină standard a ajuns sub 8 lei în cele mai multe stații de alimentare. Și motorina s-a ieftinit în medie cu 15 bani/litru. Această scădere de preț vine pe fondul cotațiilor de pretrol înregistrate în luna iunie a.c.

Citește și: DSVSA: 10.475 kilograme de produse alimentare au fost retrase de la vânzare!

În mai multe stații de alimentare din Capitală, prețul unui litru de benzină standard a scăzut sub pragul de 8 lei. Este în medie 7 lei și 90 de bani. S-a ieftinit ușor și motorina standard, cu aproape 15 bani. Un litru costă în medie acum în București 8 lei și 55 de bani, relatează Europa FM.

Ieftinirea de acum vine pe fondul scăderii cotațiilor țițeiului, dar și urmare a scăderii cursului leu/dolar, afirmă Asociația Energia Inteligentă. Totodată, în Europa, una dintre cele mai importante rafinării din Europa Centrală și-a reluat activitatea.

FOTO: descriptiv

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.