Cei care au plătit amendă pentru că nu au completat PLF-ul în stare de alertă pot cere banii înapoi

de | 22.07.2022 08:41 | Actualitate, Home, Politica si Administratie

Cine a plătit amenda pentru necompletarea Formularului de Localizare a Pasagerilor (PLF) în timpul stării de alertă, va putea cere benii înapoi de la stat. Legea care prevede acest lucru a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Formularul digital PLF a fost introdus în România pe data de 20 decembrie anul trecut. Oricine intra în țara noastră era obligat să completeze acest formular care, teoretic, ajutau autoritățile sanitare în anchetele epidemiologice Covid-19.

Citește și: Tineri plecați spre Moldoveanu fără lanternă. Salvamontiștii argeșeni îi caută

Ulterior, formularul a fost eliminat în luna mai a.c.. Dar în acea perioadă mulți români au primit amenzi pentru necompletarea formularului. Amenzi care au ajuns și la 3.000 de lei.

În Parlament a fost votată o lege care anulează toate amenziile, iar acum legea a fost promulgată și de președintele Klaus Iohannis. Ministerul Dezvoltării trebuie să stabilească modul prin care românii amendați și care au plătit amenda își vor primi banii înapoi, după ce vor cere acest lucru autorităților locale.

Distribuie!

Articol scris de Antoniu Neguț

Editor și autor de content media, cu 9 ani de experiență în presa scrisă și online, autor a peste 10.000 de titluri publicate, specialist marketing, PR și social media. Absolvent licențiat al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării.

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.