Web Analytics
scris joi, 02.11.2023

Ce se întâmplă cu referendumul pentru Pădurea Trivale? Mihai Coteț: „Probabil îl vom solicita la alegerile locale”

Mihai Coteț, consilier local și președintele PNL Pitești, a vorbit în conferința de presă de joi, 2 noiembrie, despre referendumul pentru declararea Pădurii Trivale arie protejată de interes național sau pădure-parc, proiect picat la vot în ședința de Consiliu Local de joi, 26 octombrie. Mihai Coteț a explicat considerentele (detalii, AICI) care au stat la baza inițiativei și a concluzionat: „Mergem mai departe cu referendumul, pentru că nu vrem ca Pădurea Trivale fie al doilea FC Argeș, un al doilea experiment nefericit al primarului, al doilea brand al piteștenilor pus pe butuci”.

Ce se întâmplă cu referendumul pentru Pădurea Trivale? Mihai Coteț: „Probabil îl vom solicita la alegerile locale”

Citește și Politicienii îşi dau la gioale cu Pădurea Trivale!

Președintele PNL Pitești a menționat că sunt discuții, între consilierii care au semnat inițiativa, despre posibilitatea de a redepune proiectul. „Probabil îl vom solicita undeva la alegerile locale, ca să aibă timp Primăria să se organizeze, și să facem odată cu alegerile locale și referendumul în ceea ce privește Pădurea Trivale. Mi se pare absolut normal ca piteșteanul să decidă singur ce-și doreșete să se întâmple cu Pădurea Trivale. Vor pădure-parc, nicio probloemă, noi vom respecta decizia lor. Vor arie protejată, atunci îi rugăm pe primar și ceilalți colegi din consiliu să respecte decizia cetățenilor”.

Citește și Când Robin Hood-Perianu apără Pădurea Trivale fugind de justiţia din Argeş

Consilierul liberal a mai spus că s-au strâns peste 10.000 de semnături de la cetățeni pentru Pădurea Trivale arie protejată, iar campania continuă. „Noi nu criticăm sau nu ne gândim că administrația va da vreodată autorizații de construcție acolo, nu e exclus, dar plecăm de la ideea că nu va da. Problema este ce se va întâmpla până când se va lua o decizie cu Pădurea Trivale. Deja sunt procese pe rol, se vor face retrocedări. Temerea noastră asta este. Noi aveam o soluție în trei luni. Soluția oferită de administrație înseamnă cinci ani (a făcut referire la cazul pădurii-parc din Buzău, n. red.), iar, în perioada asta, pădurea va fi retrocedată. (…) Noi nu acuzăm pe nimeni, doar că încercăm să ne ferim de ceea ce urmează să se întâmple sau deja s-a întâmplat o parte din problemă. Deja sunt spații în Pădurea Trivale. O să vedeți cum s-a defrișat și s-au creat insule în Pădurea Trivale, unde urmează, probabil, ca proprietarii privați să își facă construcții. Și legea permite. În arie protejată nu se permite prin lege nicio construcție, indiferent care e ea. (..) În pădure-parc se fac construcții, conform legii, dar se fac”, a mai declarat președintele PNL Pitești.

Citește și Ministrul Mediului, despre cortul de petreceri din Pădurea Trivale: „Locul restaurantelor nu e în mijlocul pădurii”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită