Web Analytics
scris miercuri, 01.11.2023

Când Robin Hood-Perianu apără Pădurea Trivale fugind de justiţia din Argeş

Nu mai e nicio îndoială, cel puțin pentru mine. Prefectul Radu Perianu, avocat de profesie, dar și reprezentant al Guvernului în teritoriu, nu crede în justiția argeșeană. N-o spune explicit, cu subiect și predicat, dar decizia pe care a luat-o zilele trecute vorbește de la sine. Cum așa?, poate vă veți întreba. Explic, mai jos, pe scurt.
De la Pădurea Trivale a început. Cel puțin o dată la patru ani, mai ales când se profilează campaniile electorale, e atât de fluturată politic, biata, încât zici că nu mai rămâne ramură din ea.

Când Robin Hood-Perianu apără Pădurea Trivale fugind de justiţia din Argeş

Acum, de exemplu, după cum poate ați aflat, unii trag de ea dintr-o parte, de la stânga, s-o facă pădure-parc, „să rămână, totuși, a oamenilor”, alții se opintesc din cealaltă parte, de la dreapta, s-o transforme în arie protejată, „să salvăm flora și fauna de la pieire”. Uitând, practic, să spună, și unii și ceilalți, ce vor oamenii să știe într-o problemă importantă care n-ar trebui să aibă nicio conotație politicianistă: din care parte nu se va mai putea fura! Și pentru că de la stânga s-a tras mai cu putere, pădurea – cât mai e din ea – a ajuns, prin vot, pădure-parc. „Nenorocire!” – a tunat atunci dreapta, „La plebiscit!”, „Facem referendum, oamenii trebuie să hotărască singuri în legătură cu pădurea lor!”. Bun, să li se explice și să hotărască!

Citește și De ce nu se poate la fel şi în Trivale? La Călimăneşti, un primar liberal face tot pădure-parc, dar n-a avut nicio opoziţie, cum i se întâmplă lui Gentea cu unii PNL-işti

Și tot de la dreapta, ca să țină treaz acest vuiet, a apărut Robin Hood, l-am numit aici pe arcașul Radu Perianu, care a slobozit săgeata: a contestat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Local cu privire la pădurea-parc. Dar ca să lovească mortal probabil, a mai șuierat una: a cerut strămutarea procesului, dând semnalul evident, de care vorbeam la început, legat de justiția… injustă. Justiție care, clar, „jur pe roșu”, n-are nicio legătură cu politicul, nuuu, sau cu faptul că șefa lui de partid e chiar conducătoarea ministerului de resort. Și, în fine, justiție care, cu câteva luni înainte, l-a trântit de pe cal pe Robin Hood-Perianu de nu s-a văzut, în cazul, tot cu scandal, al Bulevardului „Pardon” din Câmpulung Muscel.

Bun. Vasăzică, într-un fel e lămurită treaba: prefectul, avocat, reprezentant al Guvernului în teritoriu, dar și al partidului de dreapta din care face parte, nu pune mare preț pe justiția din Argeș. O socotește părtinitoare, nedreaptă. Pe de altă parte, aceeași justiție e foarte apreciată dinspre dreapta atunci când aceasta dispune arestarea unor „grei” din stânga, cum s-a întâmplat recent cu primarul suspendat al orașului Mioveni, Ion Georgescu. Să înțelegem, deci, că în astfel de cazuri magistrații devin, iată, de încredere, deși – vorba unei avocate – într-un fel ei îl judecă pe primar, care e „pericol public”, și în alt fel pe interlopul manelist Dani Mocanu, aflat în control judiciar. Of, viața lor! Cum o dau, nu pică bine…

Citește și Scandalul legat de Pădurea Trivale continuă. Primarul Gentea, despre contestația prefectului: „Nu e decât o șicanare politică”

Citește și Primarul de Buzău a trecut exact prin ce trece primarul Gentea la Piteşti: „Pădurea-parc e singura şansă de a salva Trivalea”

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *