Web Analytics
scris vineri, 27.10.2023

Mihai Coteț: „Majoritatea PSD din Consiliul Local Pitești s-a opus referendumului pentru Pădurea Trivale”

După cum v-am relatat joi, 26 octombrie, proiectul de hotărâre referitor la organizarea unui referendum cu privire la oportunitatea declarării Pădurii Trivale din Pitești ca arie protejată de interes național sau pădure-parc a picat la vot în ședința de joi seara, 26 octombrie, a Consiliului Local Pitești. Nu fără scandal.

Mihai Coteț: „Majoritatea PSD din Consiliul Local Pitești s-a opus referendumului pentru Pădurea Trivale”

Citește și: Din nou circ în Consiliul Local Pitești! Referendumul cu Trivalea a picat la vot

Vineri, 27 octombrie, Mihai Coteț, președintele PNL Pitești, inițiator, alături de alți colegi, al respectivului proiect, ne-a remis, prin Biroul de presă al PNL Argeș, un comunicat de presă, pe care-l publicăm mai jos.

Mihai Coteț: „Consiliul Local Pitești a votat împotriva Referendumului pentru Pădurea Trivale. Primarul PSD și majoritatea sa au considerat că piteștenii nu au niciun drept să se pronunțe pe acest subiect.

Consilierii locali liberali – Mihai Coteț, Răzvan Șerbănoiu, Cătălina Dumitrașcu și Sorin Apostoliceanu – au oferit toate argumentele legale și de bun simț pentru care întoarcerea la cetățean se impune mai mult decât oricând.

De ce era nevoie de Referendum?

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa s-au răzgândit peste noapte și au votat invers decât au făcut-o în urmă cu doar doi ani.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa nu au asigurat o consultare reală pe marginea acestui subiect. Nu am avut parte de dezbatere publică și nici de transparență decizională.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa le-au promis cetățenilor, în campania electorală, că vor face tot ce este posibil pentru ca Pădurea Trivale să fie declarată arie protejată. Piteștenii au fost mințiți fără pic de scrupule.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa consideră că nu este oportun să întrebăm cetățenii și că ,,cetățeanul nu e pregătit să voteze în cunoștință de cauză”. Pentru primarul PSD și majoritatea sa, cetățeanul nu este bun decât să voteze din patru în patru ani și să tacă, atunci când este mințit în mod grosolan.

Pentru că primarul PSD a recunoscut public că habar n-are ce votează. Cu siguranță mare parte dintre piteșteni sunt mult mai documentați și mai pregătiți.

Citește și: Scandalul legat de Pădurea Trivale continuă. Primarul Gentea, despre contestația prefectului: „Nu e decât o șicanare politică”

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa îi umilește public pe cetățenii care își permit să iasă în stradă, să ia atitudine, să se opună, să semneze pentru arie protejată.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa se tem ca pădurea să fie gestionată de un custode independent, pentru că sub acesta nu se poate fura, nu se poate defrișa, nu se poate construi, nu se poate distruge pădurea așa cum s-a făcut, în ultimii 30 de ani, sub ei, pesediștii.

Pentru că primarul PSD și majoritatea sa au declarat public, în ședința de Consiliu Local că pe ei nu-i interesează flora și fauna Pădurii Trivale.

Sunt doar câteva dintre motivele pentru care întoarcerea la cetățeni era obligatorie. Nu ne miră votul din Consiliul Local. Disperarea cu care întârzie declararea Pădurii Trivale arie protejată ne demonstrează cât de mari sunt interesele din spate și cât de important este pentru primarul PSD și majoritatea sa să tărăgăneze lucrurile, pentru ca privații să intre în posesia altor sute de hectare, să defrișeze și să construiască”.

Reacții pe această teme vor continua să apară din partea actorilor implicați, atât oameni politici, cât și reprezentanți ai societății civile.

(sursa foto: Reper Media)

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Liberalii ar trebui sa taca.Nimic din ce spune nu este adevarat.Este interzis sa retrocedezi din padure parc care este sub autoritatea consiliului local.Ariile protejate au restrictii destule incat sa nu poata fi accesate de cetatenii orasului si POT FI RETROCEDATE. DEASEMENEA CU TIMPUL POT FI SCOASE DIN SFERA ARIILOR PROTEJATE DACA SE CONSTATA CA NU MAI ESTE CAZUL SI POT DEVENI PADURI DEFRISABILE SI CONSTRUIBILE.Asta depinde de cat de influent este proprietarul.
    Deasemenea cel care detine padure in arie protejata va primi subventie pentru ca nu poate sa se foloseasca de padure in scop comercial si subventie de la UE.Cel caruia i se retrocedeaza va trai bine merci din subventie sau daca o scoate din arie protejata va construi complex turistic sau altceva si cred ca aici este interesul liberal.
    Mai bine ar da explicatii ce a facut „CINEVA” cu 50 miliarde de euro imprumutati despre care nu se stie nimic,de am ajuns acum sa carpim bugetul.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *