Web Analytics

Când ”Doina Argeșului” e comparată cu o echipă de fotbal, cu ”a fost odată”

de | 17.08.2022 15:37 | Actualitate, Cultură, Home, Politica si Administratie

”Doina Argeșului” a redevenit funcțională începând de astăzi – a anunțat, în conferință de presă – Adrian Bughiu, vicepreședinte al Consiliului Județean.

Citește și: Verde la distracţii în capitala Muscelului. Bani la grămadă pentru petrecerile câmpulungenilor

Dar cu Fanfara cum rămâne?

Ținând să le răspundă celor care, în ultimul timp, au criticat desființarea acestui ansamblu odată cu derularea unui proces de reorganizare culturală, vicele Bughiu a spus: ”N-am desființat pe nimeni, n-am dat afară pe nimeni. Contractele încheiate pe perioadă determinată au expirat la 1 decembrie 2021. Ne-am strâns mâinile și am încercat să punem în legalitate noua noastră formulă. Cei mai mulți dintre instrumentiști au revenit. Cât privește Fanfara – pentru care am primit, de asemenea, multe critici – ne tot gândim dacă are rost să băgăm 7 miliarde de lei vechi pe an pentru ea, sau să deschidem și alte ateliere de tradiții la nivel județean. Avem sute de ateliere și pregătim un efort bugetar pentru alte zeci de ateliere, de țesături, olărit, câtat la frunză, la drâmbă etc”.


În privința calității celor care participă la actul cultural, Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean, a spus că ”Doina Argeșului” nu mai e ce era odată, prin anii ’80, de exemplu. ”A fost odată. Nu mai seamănă cu e acum. Așa cum putem spune și despre o echipă de fotbal: a fost odată! Vedeți dumneavoastră, trebuie să existe și oameni care să creeze o emulație. Și secția de Estradă a fost odată; pe timpul domnului Zărnescu, Dumnezeu să-l ierte, aveam 680 de spectacole! Încercăm. La teatru am schimbat unul, doi, trei manageri. Poate acum avem cartea câștigătoare. Nu știm…” – a spus Ion Mînzînă.

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *