Web Analytics

Câmpulungul, al doilea Caracal: Stâlp în mijlocul străzii, două benzi pe ulicioară şi parcări cu obstacole

de | 21.12.2017 10:38 | Politica si Administratie

4 02A nins la Câmpulung la începutul acestei săptămâni şi zăpada a făcut ca municipiul să arate ca în poveste. Dar de poveste a devenit deja Câmpulungul în acest an, după ce mai multe întâmplări l-au împins în atenţia ironiei tuturor românilor. Şi, ca într-o poveste mai neobişnuită, iată finalul, adică ultima păţanie acceptată de autorităţi pe banii cetăţenilor.

4 01De curând, în marea campanie de asfaltare a primarului Ţâroiu, soldată deseori cu spargerea covorului bituminos pentru introducerea canalizării, s-a finisat carosabilul şi pe o uliţă cu denumirea Fundătura Richard. Lucru fain, mai ales că e şi o pensiune în zonă, iar noroaiele din drum trebuia să fie demult uitate. Numai că executanţii lucrării, şugubăţi precum primarul de la Câmpulung, au ţinut şi cont şi de oameni, nu numai de maşini, aşa că le-au descreţit frunţile realizând un supliment inutil de lucrare. Au trasat strada pentru a fi create două benzi. Regulamentar, veţi zice, numai că strada mai mult uliţă e atât de îngustă încât de-abia se poate strecura un vehicul mic pe ea, darămite două, din sensuri opuse, în acelaşi timp. Noua realizare demnă de faima Caracalului care va fi curând înlocuit de Câmpulung a provocat deja comentarii, oamenii susţinând că a fost realizată prima pistă de biciclete din municipiu sau că artera e destinată promenadei mămicilor cu cărucioare.

2017 în umorul muscelean: stâlp în mijloc de stradă şi târg tradiţional de chiloţi

Notorii au devenit spiritul de glumă şi superficialitatea autorităţilor câmpulungene atunci când un stâlp rămas în mijloc de stradă, după asfaltare, s-a transformat în atracţia mass-media naţionale. Spre final de vară, la intersecţia străzilor Gruiului şi Richard, lângă o troiţă, putea fi zărit un stâlp de medie tensiune. Era fix în mijloc de stradă. După ce povestea a luat amploare, susţinătorul firelor de energie electrică a fost mutat. Pe banii câmpulungenilor, bineînţeles.
Tot cam în aceeaşi perioadă, conducerea Primăriei se lăuda cu amenajarea de parcări în cartierele municipiului. A omis, însă, să precizeze faptul că, pentru a ajunge cu maşina în parcare, era nevoie de escaladarea a trei rânduri de borduri. Şi nu erau deloc joase!
Nu sunt de ignorat nici manifestările denumite „târg tradiţional”. A avut Câmpulungul parte de câteva în 2017, dar două dintre ele au fost de excepţie. În mai, pe Bulevardul „Pardon”, a fost „târg de produse apicole şi tradiţionale”. Şi ce putea găsi musceleanul pe-acolo: chiloţi, inele şi sutiene. Apoi, prin toamnă, în centru a apărut „târgul de bunătăţi”. Chiloţii nu au lipsit, dar nici cartofii cu care locatarii din „Blocul rechinilor” l-au bombardat pe rapsodul care urla ca disperatul sub ferestre.
Minuni au fost multe la Câmpulung şi mai sunt câteva zile din an. Coşuri de gunoi şi bănci de lux – ţinând cont de preţ – au fost montate în cele mai năstruşnice locuri, s-au realizat trotuare cu copaci în mijloc, iar recent a mai fost dezvăluită o glumă. În cartierul Vişoi, în spate de blocuri, ca să ajungi într-o parcare trebuia să ocoleşti un stâlp de iluminat rămas – ghiciţi! – fix în mijlocul drumului de acces.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii