Web Analytics

Caleidoscop

de | 4.05.2017 15:29 | Cultură

8 ArgetoianuMinistrul Agriculturii, Constantin Argetoianu vizitează Piteștiul

În septembrie 1927, Camera Agricolă Argeş a organizat la Piteşti o expoziţie comercială şi industrială, primind vizita primului ministru Ion IC Brătianu, precum şi a ministrului Agriculturii, Constantin Argetoianu.

Este copiată istoria stolnicului Dumitrache

În anul 1782, Nicolae Piteşteanu, fiul comisului Manul Piteşteanul, termină de copiat istoria stolnicului Dumitrache în care sunt povestite unele evenimente din războiul ruso-turc, cu referire la perioada noiembrie 1769 – februarie 1775.

Căpitanul Monnier s-a oprit din călătoria sa și la Piteşti

La 1786, poştalioanele care veneau din străinătate opreau şi la Piteşti, întrucât aici se găsea o staţie de poştă. În acelaşi an, pe 15 septembrie, căpitanul Joseph Gabriel Monnier călătorind din Turcia spre Franţa s-a oprit şi la Piteşti. El a fost găzduit şi ospătat de ispravnicul Frangopol.

A fost dat în folosinţă blocul Modern din Piteşti

În anul 1962 a fost dat în folosinţă blocul Modern din Piteşti, de pe strada Doamna Bălaşa, la parter Agenţia Piteşti a CFR, teatrul de Păpuşi Aşchiuţă amenajat parţial în clădirea unei foste instituţii bancare şi magazine. Arhitect a fost G. Horn, şef de şantier Alexandru Popescu de la Trustul de Construcţii Argeş.

Simfonia lalelelor, ediţia a III-a

1980, mai 9-13. Simfonia lalelelor, ediţia a III-a, standuri realizate de 23 de unităţi floricole din România. Expoziţie filatelică, pe temă adecvată, participare republicană.

Reabilitarea Pieţei Ceair

1981. Reabilitarea Pieţei Comerciale Ceair, din Calea Bucureşti, Piteşti, arhitect Gabriel Drăguţ, executant Trustul de Construcţii Bucureşti, activităţi reluate după 2004.

Delegație poloneză în vizită la Pitești

1984, mai 7-11. Delegație a voievodatului Tarnow, din Polonia, condusă de Stanislaw Opalco, în vizită la Pitești, stabilirea principiilor Protocolului de înfrățire cu județul Argeș.

(Informaţii selectate din „Piteşti-620,  memento” de Petre Popa)

 

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii