Web Analytics

Cum se calculează şi cum se acordă bonificaţia de 10% pentru plata cu anticipaţie a taxelor şi impozitelor locale

de | 7.02.2019 13:56 | Politica si Administratie

În luna ianuarie și februarie 2019 se transmit prin poştă către contribuabilii persoane fizice şi juridice deciziile de impunere pentru stabilirea impozitului pe clădiri, impozitului pe terenuri și impozitului pe mijloacele de transport. Aceste decizii cuprind obligaţiile fiscale pentru anul 2019, conform situaţiei existente la data de 31 decembrie a anului anterior.
În cuprinsul deciziei de impunere există o notă, în care se precizează: ”În situația în care până la primirea prezentei ați achitat obligațiile fiscale, vă mulțumim!” , iar într-o altă notă se precizează: ”Pentru plata cu anticipație a impozitului pe clădiri/terenuri/mijloace de transport, datorat pentru întregul an fiscal 2019 de către persoanele fizice, până la data de 31 martie 2019 inclusiv, se acordă o bonificație de 10%”.
Impozitul pe clădiri, impozitul pe terenuri şi impozitul pe mijloacele de transport aferente anului fiscal 2019 se pot plăti în două rate egale până la data de:
– 31 martie 2019 inclusiv;
– 30 septembrie 2019 inclusiv.

Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, impozitului pe terenuri, impozitului pe mijloacele de transport datorat pentru întregul an fiscal 2019, de către persoanele fizice, până la data de 31 martie 2019 inclusiv, se acordă o bonificaţie de 10%.
Prin plata cu anticipaţie se înţelege stingerea obligaţiei de plată a impozitului datorat aceluiaşi buget local în anul fiscal 2019, până la data de 31 martie 2019 inclusiv.
Impozitul anual, datorat aceluiaşi buget local de către contribuabili, de până la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată. În cazul în care contribuabilul deţine în proprietate mai multe clădiri/terenuri/mijloace de transport, suma de 50 lei se referă la impozitul cumulat.
În situația în care până la primirea deciziei de impunere obligațiile fiscale au fost achitate parțial, contribuabilii trebuie să achite diferența rămasă de plată.

Pe versoul deciziei sunt informaţii privind alternativa plăţii impozitelor şi taxelor locale online cu cardul bancar, prin Internet şi POS fără comision, modalităţile de obţinere a parolei de acces pentru plata prin Internet, termenele de plată, programul de încasări pentru plăţile prin numerar sau POS.
Primăria Municipiului Piteşti vă oferă alternativa plăţii online a impozitelor şi taxelor locale, precum și a amenzilor contravenționale, cu cardul bancar, prin Internet, fără comision, la adresele: www.primariapitesti.ro şi www.ghiseul.ro, ambele sisteme fiind disponibile şi funcţionând 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână.
M.S.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii