Web Analytics

BRD, locul 3 mondial în topul serviciilor de factoring

de | 19.06.2013 21:10 | Politica si Administratie

# BRD-Groupe Société Générale s-a clasat pe locul 3 în lume în topul organizaţiei Factors Chain International, la categoria “Cel mai bun factor de export şi de import”. Banca este liderul pieţei româneşti de factoring, cu o cotă de piaţă de 35% în 2012. „Clasarea pe locul 3 în topul Factors Chain International, organizaţie cu 268 de membri din 74 de ţări, şi prezenţa constantă de-a lungul ultimilor 6 ani în clasamentul celor mai buni factori confirmă statutul BRD în elita factoringului internaţional, înaintea unor jucători cu experienţă îndelungată, din pieţe cu tradiţie”, a declarat Anca Dogaru, Directorul Direcţiei Factoring din cadrul BRD.   Concomitent cu optimizarea serviciilor sale de factoring, banca se preocupă de diversificarea portofoliului specific de produse, dispunând în prezent de oferta cea mai completă din piaţa locală, adaptată exigenţelor clienţilor, indiferent dacă aceştia sunt exportatori sau importatori, societăţi comerciale mici, medii sau mari.
În 2012, cifra de afaceri a BRD din operaţiuni de factoring a crescut cu 19% comparativ cu anul precedent, la peste 1 miliard de euro, factoringul fiind unul dintre produsele cu cele mai semnificative creşteri înregistrate în această perioadă. În structură, operaţiunile de factoring intern deţin ponderea cea mai importantă, 78%, în timp ce operaţiunile de factoring de export reprezintă 13%, iar cele de import, 9%.
Activitatea de factoring a BRD şi-a continuat evoluţia pozitivă şi în primele 5 luni ale anului 2013, menţinând un nivel ridicat al cifrei de afaceri.
BRD este prima bancă din România care a introdus în oferta sa, în 1993, operaţiunile de factoring, afiliindu-se în acelaşi an la Factors Chain International. În anul 2004, banca a devenit membru cu drepturi depline în această organizaţie, iar din 2011 este membru fondator al Asociaţiei Române de Factoring şi membru în Comitetul Director al acesteia.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii