Bordel cu prostituate în clasa a VIII-a şi clienţi de 73 de ani

de | 17.10.2013 17:07 | Dezvăluiri

# Dosarul ”Motelul Adelin” # Administratorul Robert Slăvilă a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane, iar proprietarul imobilului, omul de afaceri Gelu Dumitru, este învinuit pentru participație la trafic de persoane.

Un nou caz de trafic de persoane minore a fost trimis de către procurorii DIICOT la Tribunalul Argeș pentru soluționare, avându-i ca inculpați pe Robert Slăvilă, administrator al Motelului Adelin din Bradu și pe taximetristul Ion Costache. Din acest dosar s-a disjuns un altul, pe numele omului de afaceri Gelu Dumitru (foto), proprietarul clădirii ce găzduia pensiunea „Adelin”. În dosarul disjuns pentru continuarea cercetărilor, Gelu Dumitru are calitatea de învinuit pentru participație la trafic de persoane, adică este subiect al urmăririi penale într-un dosar în curs de cercetare.

„Nea Nelu” taximetristul îi aducea clienți până la 5 dimineața, iar la opt o ducea la școală

În ce-l privește pe Robert Octavian Slăvilă și pe taximetristul Ion Costache, faptele care li se impută sunt că, în perioada martie 2012 – iulie 2013, împreună cu alte persoane învinuite în dosar, au recrutat, găzduit și transportat pe minora O.A., în vârstă de 15 ani, dar și alte fete majore, la Pensiunea Adelin din comuna Bradu, în apropierea Târgului Săptămânal Pitești. Prin exploatarea sexuală a fetelor, aceștia ar fi obținut sume importante de bani. La audierile de la parchet, minora a relatat că era găzduită într-o cameră separată la Motelul Adelin încă din septembrie 2012, împreună cu sora ei mai mare, majoră, Andreea, care ar fi fost într-o relație cu administratorul acestui local, Robert. Pentru camera în care era găzduită, O.A. trebuia să achite zilnic 70 de lei la recepție. Sora ei mai mare îl cunoscuse pe Robert în urmă cu câțiva ani, pe când era și ea minoră. Mediul familial impropriu în care au crescut cele două surori, în Valea Danului, cu un tată alcoolic, le-a determinat pe amândouă să plece de acasă. Din păcate, locul unde și-au ales să locuiască și mediul în care au intrat era unul mai nociv chiar decât ceea ce lăsaseră în urmă. Puștoaica de 15 ani le-a povestit procurorilor cum a ajuns să fie exploatată sexual de către Robert Slăvilă, care îi trimitea în cameră, pe timp de noapte și până dimineața, pe la orele 4-5, clienți chiar și în vârstă de peste 70 de ani. După plecarea acestora, reușea să închidă ochii pentru puțin timp, pentru a se odihni, după care fie o trezea sora ei mai mare, fie taximetristul „nea Nelu” (Ion Costache), pentru a pleca la școală. Fata este elevă în clasa a VIII-a, iar cel care o ducea și o aducea de la școală la Motelul „Adelin”, unde locuia, era nea Nelu. O.A. i-a mai spus procurorului de caz că sumele obținute de la clienți se colectau, iar dimineața erau duse la recepție, unde se oprea prețul de 70 de lei al chiriei pentru cameră, după care restul de bani erau împărțiți de Robert Slăvilă și cele trei fete de la recepție.

Și „nea Gogu”, un client de 73 de ani, a trecut prin patul minorei

Procurorul care a audiat minora, Daniela Mihaela Țurcaș de la Serviciul Teritorial Piteşti al DIICOT, a remarcat faptul că aceasta dădea semne evidente de epuizare fizică și psihică, motiv pentru care a fost internată într-un centru de protecție a copilului și i s-a oferit consiliere psihologică. Sora ei mai mare, Andreea, a confirmat cele spuse de ea și a adăugat că a părăsit domiciliul părinților săi de la vârsta de 14 ani și jumătate, după care a fost racolată de doi indivizi din Curtea de Argeș, un oarecare Mario și unul Coniac, care au obligat-o să se prostitueze. În paranteză fie spus, cei doi sunt arestați și cercetați într-un alt dosar, tot de trafic de persoane. La fel ca toate celelalte fete cazate la Pensiunea „Adelin”, și Andreea era obligată să se prostitueze, pentru a se întreține și a-și plăti chiria la Robert Slăvilă. O fată din Vâlcea, cazată și ea la „Adelin”, a relatat că, fiindcă a refuzat inițial să se prostitueze, Slăvilă i-a oprit la recepție cartea de identitate și certificatul de naștere și a amenințat-o că va da foc casei familiei ei, iar pe mama ei o va obliga să se prostitueze. În cele din urmă, fata a reușit să fugă de la motel și, apelând la serviciul de urgență 112, a reușit să-și recupereze actele de la Slăvilă. Anchetatorii au confruntat clienți ai bordelului cu fotografiile fetelor exploatate sexual, iar aceștia le-au recunoscut, inclusiv că au făcut sex pe bani cu ele. Martorii însă au confirmat și că Slăvilă știa despre O.A. că este minoră. Mirea Gheorghe, cunoscut ca „Nea Gogu”, un client în vârstă de 73 de ani ce a trecut prin patul minorei, a recunoscut, la parchet, că a făcut sex plătit cu ea, însă fără a-i cunoaște vârsta și nici numele și că nu era singura dintre fetele bordelului cu care a avut raporturi sexuale pe bani.

Gelu Dumitru, proprietarul imobilului, urmărit penal pentru participație

Luat la întrebări de către anchetatori, proprietarul clădirii ce găzduise bordelul, omul de afaceri Gelu Dumitru, a negat că ar fi știut de prezența minorei în localul său, motivând că, deși a verificat registrul de casă, minora nu figura înscrisă în acte, iar el a aflat despre ea de la o persoană cu care Slăvilă intrase în conflict. Cel puțin așa s-a consemnat în declarația dată de el la dosar. Scuza proprietarului se pare că nu a reușit să-i convingă pe anchetatori că ar fi nevinovat, de vreme ce împotriva sa s-a declanșat urmărirea penală pentru infracțiunea de trafic de minori. „Pe parcursul cercetărilor, din evaluarea probelor, a rezultat implicarea numitului Dumitru Gelu în activitatea desfășurată în cadrul Pensiunii Adelin, aspecte rezultate din declarațiile făcute de inculpați, dar și de victime, astfel încât prin ordonanța nr. 65/15.07.2013 s-a procedat la extinderea cercetărilor penale față de acesta și s-a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 12 alin. 2 lit. a și art. 13 alin. 1 și 3 teza I din Legea 678/2001, cu aplicarea art. 33 lit. a Cp, fiind audiat în calitate de învinuit.”

Gelu Dumitru: „Dar eu de unde să știu, dacă nici nu treceam pe-aici?”

Ne-am deplasat la imobilul ce găzduise Motelul „Adelin”, în încercarea de a găsi pe cineva care să ne spună ce s-a petrecut acolo. Am avut norocul să-l găsim chiar pe proprietarul clădiirii, de altfel unul dintre învinuiții în dosar, Dumitru Gelu. Acesta a ținut să ne precizeze, încă de la începutul discuției, că el este doar proprietarul clădirii și că, printr-un contract de comodat, a cedat folosința clădirii firmei General Goldex Construct, al cărei administrator era Robert Slăvilă. Cât despre ceea ce făcea acolo Slăvilă, Gelu Dumitru susține că nu avea habar și că nu i-a venit să creadă în ce îi transformase acesta clădirea, adică în bordel, până în momentul în care polițiștii i-au arătat probele. Pe Robert Slăvilă ne-a spus că îl cunoscuse cu vreo 7-8 ani în urmă, când îl angajase ca mecanic la firma sa de construcții. După o vreme, Slăvilă ar fi plecat de la firma sa și s-ar fi angajat ca administrator la SC General Goldex Construct, firmă care avea ca obiect de activitate „hoteluri și alte facilități de cazare similare”. În virtutea amiciției care îl lega de Robert Slăvilă, la solicitarea acestuia din urmă, Gelu Dumitru a fost de acord să îi ofere clădirea pentru a-și deschide acolo o pensiune. „Eu n-am nicio treabă cu ce s-a întâmplat aici. Nu sunt implicat în firmă, nu sunt angajat…”, ne-a spus acesta. Întrebat de reporterul Jurnalului de unde i se trag acuzațiile pentru care este urmărit penal, Gelu Dumitru a spus: „Mie? De la el. Sunt învinuit de el (de Robert Slăvilă, n.r.). Dar nu are nicio probă, așa ceva nici nu există. El nu zice că am făcut eu ceva, ci zice că eu știam. Dar eu de unde să știu, dacă nici nu treceam pe-aici? Treceam o dată la o lună, când se defecta o conductă, când se întâmpla ceva, când renovam ceva veneam. Pe mine m-au chemat ca martor prima dată (la DIICOT, n.r.). Ăla (Robert Slăvilă, n.r.) e un tâmpit și un idiot, din punctul meu de vedere. A crezut că eu voi da vreun ban sau ceva, dacă mă implică pe mine, să salvez situația. Pe fetele care erau aici cazate, n-am cunoscut niciuna niciodată și n-am avut telefoanele lor și n-am știut cine sunt și nici nu mă cunoșteau”, a replicat inginerul Dumitru.

Și totuși, Gelu Dumitru verifica registrul de casă al… bordelului

Totuși, cele consemnate în rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată Slăvilă, coroborate cu declarațiile martorilor și ale părților vătămate, cum că Gelu Dumitru verifica registrul de casă de la Motelul „Adelin” (atenție! acesta avea acces la registrul de casă al pensiunii), îl cam contrazic pe proprietarul imobilului. În ce calitate verifica atunci Dumitru registrul de casă unde funcționa bordelul, dacă el nu trecea decât o dată pe lună să repare vreo conductă sau să renoveze ceva, după cum susține?   Apropo, în dosarul în care este judecat administratorul Slăvilă, minora O.A s-a constituit parte civilă cu daune materiale de 300.000 lei și 100.000 lei daune morale, reprezentând suferințele, traumele fizice și psihice pe perioada cât a fost exploatată la motelul Adelin.

Adriana Gândilă

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii