Bolnavii de cancer din Muscel, chinuiţi la spital

de | 8.10.2015 17:02 | Dezvăluiri

# Personalul medical de la Spitalul Câmpulung, mai preocupat să facă liste de susținere pentru fostul manager în loc să aibă grijă de pacienți

Personalul medical de la Spitalul Municipal Câmpulung a întocmit liste de susţinere pentru managerul demisionar Grigore Stănescu, dar nu pare la fel de preocupat de bolnavii cărora trebuie să le acorde asistenţă. O problemă în acest sens a fost prezentată de consilierul local Nicolae Dumitrescu, atunci când s-a pus problema aprobării Regulamentului de funcţionare a Spitalului, act necesar şi în scopul acreditării în coordonatele actuale (inclusiv ca număr de paturi).
„Revedeţi modalitatea de tratare a pacienţilor de la Oncologie. Am semnale de la nişte oameni, oameni care se duc acolo să se agaţe de o şansă să mai trăiască puţin, că sunt trataţi în mod reprobabil, ca să nu spun mai multe. Mă refer la chestiuni de natură comportamentală din partea cadrelor medicale”, a precizat Dumitrescu. Directorul medical al Spitalului, medicul Toma Berevoianu, şi-a însuşit atenţionarea alesului local, anunţând şi intenţia de extindere a Compartimentului Oncologie şi încadrarea a încă doi medici de specialitate.

Peste 1.000 de bolnavi de cancer

La Spitalul Câmpulung sunt înregistraţi circa 1.200 de bolnavi de cancer, Compartimentul Oncologie fiind unul dintre cele mai aglomerate, în condiţiile în care funcţionează cu zece paturi. Anual apar până în 100 de cazuri noi de îmbolnăviri, însă numărul total de pacienţi rămâne aproape neschimbat, cauza fiind decesul unora dintre bolnavi. Statistic vorbind, în 2010 au fost înregistrate 1.135 cazuri de cancer, 1.193 în anul 2011, 1.120 de cazuri în 2012, 1.190 în 2013 şi 1.184 de cazuri de cancer la finele anului 2014.

Managerul a demisionat în plin proces de acreditare

Grigore Stănescu, medic cu mai multe mandate la conducerea Spitalului Câmpulung, şi-a depus demisia pe 14 septembrie 2015, acum aflându-se în perioada de preaviz. Angajaţi ai unităţii medicale, primarul interimar şi cei din conducerea PSD încearcă să determine retragerea actului de renunţare la funcţie, Gore Stănescu fiind considerat un bun manager. Demisia lui a intervenit într-o perioadă problematică pentru spital, cea a derulării procedurii de acreditare, obligatorie din cinci în cinci ani. Susţinătorii lui Stănescu invocă situaţia încercând să asocieze eventualul eşec al acreditării cu pierderea managerului. Pe de altă parte, însă, nimeni nu pune problema că Grigore Stănescu şi-a dat demisia tocmai înainte ca spitalul pe care îl conduce să primească vizita comisiei de acreditare. Cătălin Ion Butoiu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii