Web Analytics

Bogdan Vişan, şeful Centrului de copii şi juniori de la FC Argeş: „Cu Bogdan Vintilă am avut discuţii, în trei zile, cât am avut cu Croitoru în toată perioada cât a fost antrenor”

de | 24.03.2023 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Ce ne puteți spune despre performanța echipei Under 18, care s-a calificat în grupele semifinale ale Cupei României?

– Eu zic că la Centrul de copii și juniori de la FC Argeș sunt mai multe rezultate bune. Adică, fiecare pe categoria lor au avut rezultate bune în ultima perioadă. Echipa Under 18 joacă la Elită și sunt în primele 8 pe țară în Cupa României. Antrenor este Robert Enache și vom juca într-un meci eliminatoriu cu Viitorul Cluj. Obiectivul acestei echipe este clasarea cât mai sus și, de ce nu, câștigarea Cupei, dar ca obiectiv principal rămâne creșterea copiilor pentru echipa mare. Despre echipa Under 17 pot spune că, de asemenea, joacă la Elită și sunt calificați în play-off. Noi, FC Argeș, nu am jucat niciodată în play-off la acest nivel. Adică nu am jucat niciodată în Elită, ca să putem să ne calificăm la play-off. Și Under 16 joacă la Elită și sunt în play-off și sunt în momentul acesta pe locul trei.

Despre Under 15 pot spune că sunt pe primul loc și joacă la Elită. Aici este altceva, se joacă în sistem eliminatoriu, am jucat pe plan județean, am câștigat și acum jucăm pe plan zonal și suntem pe primul loc. Restul, de la Under 15 în jos, se joacă fără clasamente. În concluzie, FC Argeș are patru grupe de juniori care joacă la Elită și mă refer la Under 18, Under 17, Under 16 și Under 15. În ceea ce privește Cupa României, doar cu Under 18 ne mai aflăm în competiție, în rest la Under 17 și Under 16 am încercat să le dăm meciuri la toți copiii, deci am jucat cu copii care joacă mai puțin. La Under 16, de exemplu, am fost scoși din Cupă de școala lui Gheorghe Hagi.

Citește și Bogdan Vişan, şeful Centrului de copii şi juniori de la FC Argeş: „Zece juniori s-au aflat în ultimele 6 luni în anturajul echipei mari”

„Deja celelalte echipe din țară au început să se teamă de FC Argeș”

În concluzie…

– Din punctul meu de vedere, și nu o spun eu, o spun rezultatele, suntem într-o creștere foarte mare. Deja celelalte echipe din țară au început să se teamă de FC Argeș, nu numai de grupele mari, ci și de grupele mici, cu care am câștigat turnee sau am fost acolo sus, pe podium. Adică FC Argeș a renăscut, dar trebuie să avem răbdare pentru că la grupele terminale nu am avut echipe la un moment dat și am format echipe nu cu copii crescuți de FC Argeș, au fost luați din altă parte…

Ce ne puteți spune despre juniorii care au fost luați la echipa mare în mandatul lui Marius Croitoru și dacă Bogdan Vintilă s-a interesat în această perioadă scurtă de situația de la Centru?

– În primul rând, pe jucătorii care ajung la echipa mare eu trebuie să-i propun. Când a fost Marius Croitoru, au fost anumiți jucători pe care i-a vrut el, nu știu pe ce criterii, dar au fost și jucători în anturajul echipei mari pe care eu i-am propus, așa cum era normal, pentru că nu știe nimeni mai bine ca mine și Dragoș Radu, care era scouter la momentul acela, ce avem noi la Centru. Dar sunt copii în anturajul echipei mari și o să fie în continuare. Mă refer la Dinoci, Mircea Adelin, Stoica, Badea, etc.

Citește și Puştii pregătiţi de Bogdan Vişan vor juca la turneul semifinal rezervat echipelor Under 15

„Croitoru a luat niște jucători de la Centru pe care nu îi recomanda nimic”

Ați avut vreo discuție pe tema juniorilor cu noul antrenor, Bogdan Vintilă?

– Cu Bogdan Vintilă, în trei zile, am avut discuții cât am avut cu Croitoru în toată perioada cât a fost acolo. Avem o altfel de colaborare… Și cu Croitoru am avut o colaborare bună până la un anumit punct, când…

Când?

– Când s-a rupt ceva, când a luat niște jucători de la Centru pe care nu îi recomanda nimic. Era greu să mai avem o colaborare în aceste condiții… El era liber să facă ce vrea, pentru că era antrenorul echipei mari, iar eu nu puteam decât să-i propun, dar nu puteam să-i impun. Era clar! Să se înțeleagă că nu a fost un conflict între mine și el, decât că au fost aduși la echipa mare anumiți copii, pe niște criterii care nu aveau nimic la bază, adică nimic concret, adică ceva bazat pe o fișă de evaluare pe parte tehnică, fizică. Fișele de joc ale acelor copii nu îi recomandau să ajungă la echipa mare și nu vreau să dau nume pentru că nu este bine.

Citește și Marius Stoica, directorul Centrului de copii şi juniori de la CS Mioveni: „Dică a chemat mai mulţi juniori la antrenamentele echipei mari. Colaborarea şi comunicarea există…”

„Nu avem la momentul acesta un copil care, la echipa mare, să poată să facă diferenţa”

Cum vezi situația de la echipa mare?

– Pentru mine primordial este să scăpăm de la retrogradare. Copiii care sunt, Bogdan Vintilă o să-i cheme în continuare ca să crească pe lângă echipa mare. E foarte greu acum ca un copil de la Centru să-l bagi să joace la echipa mare și să facă diferența. Nu putem să avem de la ei așteptări foarte-foarte mari, trebuie să avem răbdare să-i creștem frumos. Trebuie ca lumea să înțeleagă că acești copii abia acum au început să joace la Elită, este primul an. Au nevoie de timp, au nevoie de încredere. Sunt copii cu calități, dar trebuie răbdare… Nu avem la momentul acesta un copil care la echipa mare să poată să facă diferența. Aș fi ipocrit să spun așa ceva! Sunt copii cu reale calități, care la vârsta lor fac diferența, dar nu la echipa mare. Ei trebuie să crească acolo pe lângă echipa mare. În continuare este Betini, care face antrenament cu echipa mare, Briciu, la fel, deci, doi portari de perspectivă. Mai este Yanis Pârvu, care face antrenament cu echipa mare și care are și convocare la echipa națională. Mai este, așa cum spuneam, Mircea Adelin, Dinoci, Stoica, Robert Ene, etc.

Citește și Marin Radu II, antrenor la Centrul de copii şi juniori CS Mioveni: „Sunt 4-5 jucători de la Under 19 care se antrenează cu echipa mare”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *