Web Analytics

Bianca Drăgulescu – pe simezele Bibliotecii Judeţene Argeş

de | 13.09.2017 20:06 | Cultură

9 bianca01Absolventă a Liceului de Artă „Dinu Lipatti”, studentă acum, în anul I, la Secția „Artă Sacră” a Facultății de Teologie din Pitești, Bianca Drăgulescu și-a vernisat prima expoziție personală – desen și pictură – săptămâna trecută.

Remarcată, încă din 2006, pe plan național – amintim numai trofeele obținute la Lugoj, Filiași, Hunedoara, Sibiu, Bacău – Bianca are încredere că poate schimba percepția asupra lumii înconjurătoare. Emoția este filtrul prin care comunică, inocența ei atât de frumoasă, leac pentru rănile privirii, amprentează fiecare lucrare, de la natura statică la compoziția abstractă. De altfel, cele 16 pânze din expoziția deschisă până la sfârșitul lunii la zona aceasta fac trimitere, Bianca translatând atmosfera de lucru, de atelier, aseptică, în spațiul public.
9 bianca03Despre lucrări și despre viitorul Biancăi au vorbit fosta ei profesoară din liceu, pictorița Monica Dinu, și poeta Allora Albulescu, fiecare cu sublinieri interesante, menite să pună în valoare calitățile artistice ale autoarei. Poetica delicată a cotidianului – la care a făcut referire Allora Albulescu – de asemenea, afectivitatea comprimată, aproape tabletă, aproape bulină de afectivitate – adusă în discuție de Monica Dinu – sugerează motivele pentru care Bianca a optat pentru arta sacră. Aspirând la linia perfectă, la ansamblul care cuprinde totul și care transmite totul, tânăra artistă se așează cuminte în plutonul celor care vor să deprindă învățătura și să atingă taina.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii