Web Analytics
scris joi, 10.01.2019

Bianca Andreescu, noua senzaţie a tenisului feminin mondial, şi-a început cariera la Piteşti

# Ce spune Gabriel Hristache, primul antrenor al Biancăi: „Da, eu am antrenat-o primul pe Bianca Andreescu. La noi, în România, din păcate, nu putem crește tineri de valoare”

Bianca Andreescu, noua senzaţie a tenisului feminin mondial, şi-a început cariera la Piteşti

O nouă sportivă româncă face valuri în tenisul mondial! Este vorba despre jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu. Aceasta a reușit săptămâna trecută să o elimine pe Caroline Wozniacki, numărul trei mondial, și a jucat finala turneului de la Auckland. În urma acestei performanțe ea a făcut un salt impresionant în clasamentul WTA, de pe locul 152, până pe poziţia 107 în lume. Demn de precizat că sportiva a început tenisul la Pitești, cu profesorul Gabriel Hristache, la vârsta de numai 6 ani, iar un an mai târziu s-a mutat cu părinții în Canada. Pentru această performanță a Biancăi, dar și pentru începutul unei povești extraordinare în tenis la Pitești, l-am contactat pe primul său antrenor. Este vorba despre Gabriel Hristache, cel care însă ne-a surprins mai puțin plăcut cu o declarație și atitudine cel puțin frustrante. În loc să se bucure de performanța fostei sale eleve și să spună câteva lucruri despre începuturile în tenis ale Biancăi de la Pitești, profesorul Hristache a dat vina pe sistemul din România, care în opinia domniei sale este unul neperformant, și a preferat să evite o discuție pe această temă. Iată în continuare câteva aspecte despre Bianca Andreescu, declarația antrenorului său de la Pitești, dar și pe cea a profesorului Gabriel Săndulescu.

A fost câștigătoarea turneelor Australian Open și Roland-Garros la junioare

În vârstă de numai 18 ani, Bianca Andreescu a pierdut săptămâna trecută finala de la Auckland, în faţa Juliei Georges. Venită din calificări, jucătoarea care reprezinţă Canada a fost învinsă în trei seturi, scor 6-2, 5-7, 1-6, deşi a fost la un singur game de victorie. Pentru calificarea în finală, Bianca Andreescu a primit 21.400 de dolari, ceea ce reprezintă o suplimentare cu aproximativ 13% a câştigurilor din tenis din toată cariera ei. Jucătoarea care a început tenisul la Piteşti reușise să strângă până la turneul din Noua Zeelandă doar 137.507 dolari. A fost prima finală WTA din cariera Biancăi, iar în urma acestei performanţe ea a făcut un salt impresionant în clasamentul WTA, de pe locul 152, până pe poziţia 107 în lume. Trebuie spus că Bianca s-a născut în Canada, iar apoi s-a mutat în țara natală a părinților ei, România, pe când era copil și a început să joace tenis la vârsta de șase ani la Pitești. Andreescu și familia ei s-au mutat înapoi în Canada, unde s-a antrenat la Ontario Racquet Club în Mississauga. La vârsta de unsprezece ani, ea s-a antrenat la Centrul Național de Antrenament din Toronto pentru sezonul 2011-2012. La vârsta de 14 ani, Andreescu a câștigat Les Petits Ca, unul dintre cele mai prestigioase turnee dedicate celor sub 14 ani din lume. Apoi a câștigat primul ei titlu la junioare în Havana și primul titlu la dublu, cu Maria Tănăsescu, din Nassau. A câștigat cel de-al doilea și al treilea titlu la junioare la Burlington. De asemenea, pe 1 februarie 2016, la junioare, s-a situat pe locul al treilea în clasamentul combinat realizat de Federația Internațională de Tenis (ITF). Andreescu a câștigat la junioare titlurile de dublu ale turneelor Australian Open și Roland-Garros alături de Carson Branstine.

Gabriel Hristache: „La noi, în România, din păcate, nu putem creşte…”

Iată ce ne-a declarat Gabriel Hristache: ”Da, eu am antrenat-o primul pe Bianca Andreescu. La noi, în România, din păcate, nu putem crește tineri de valoare… Și băiatul meu este campion național și în curând cred că îl naturalizez canadian și pe el, că aici, în România, nu pot să fac altceva. În ceea ce o privește pe Bianca Andreescu, da, este o poveste mai lungă… dar acum nu pot vorbi că sunt la munca de jos, la balon, lucrez, sunt cu elevii pe teren… Vă rog să reveniți…”.
Am revenit la ora stabilită cu telefon, însă profesorul Hristache nu ne-a mai răspuns, iar sms-ul primit a fost unul sec: ”Nu pot vorbi. Scuze! Sunt plecat din oraș”.

„Cine poate spune despre un copil la 6 ani că poate să o elimine pe Caroline Wozniacki?”

Am stat de vorbă pe această temă și cu antrenorul Gabriel Săndulescu: ”Da, este adevărat că Bianca Andreescu s-a pregătit și la Pitești. A fost pe la 6 ani la Gabi Hristache, dar cine poate spune despre un copil de 6 ani că poate la 18 ani să ajungă să o elimine pe Caroline Wozniacki sau pe fostul număr 1 mondial, Venus Williams? Este ceva extraordinar ce a reușit, dar nu știu dacă putem vorbi despre piteșteanca Bianca Andreescu. Putem vorbi despre piteșteanca Ruxandra Dragomir în ceea ce privește rezultatele. Asta este părerea mea!”.

 

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Voi chiar n-aveti neuroni??? Acest baiat a avut-o la INITIERE!!! Practic n-are nici un merit!!!