Web Analytics
scris marți, 07.05.2024

Un dublu campion european a murit pe frontul din Ucraina la vârsta de 30 de ani

Războiul din Ucraina face victime și în rândul sportivilor de performanță. Un dublu campion european s-a stins chiar pe frontul de luptă.

Un dublu campion european a murit pe frontul din Ucraina la vârsta de 30 de ani

Citește și: Vaccinul anti-COVID al AstraZeneca, retras de la comercializare de către Comisia Europeană

Halterofilul Oleksandr Pielieshenko, care a participat la Jocurile Olimpice de la Rio, a fost ucis pe front, a anunţat, luni, Federaţia ucraineană de haltere, citată de AFP. Pielieshenko, în vârstă de 30 de ani, a fost dublu campion european în 2016 şi 2017. La Rio, în 2016, el a ocupat locul al patrulea la categoria 85 kg.

„Cu mare tristeţe vă informăm că inima marelui sportiv ucrainean Oleksandr Pielieshenko a încetat să mai bată”, a precizat Federaţia într-un comunicat. Victor Slobodianiuk, antrenorul echipei ucrainene de haltere, a scris pe Facebook că sportivul „a murit ca un erou apărând Ucraina”. Pielieshenko se alăturase forţelor armate ucrainene la începutul ofensivei ruse, în februarie 2022, potrivit Comitetului Olimpic Ucrainean.

Citește și: Șapte turiști surprinși de vremea rea pe munte. Intervin salvamontiștii argeșeni

Federația ucraineană de haltere i-a adus un omagiu lui Pielieshenko,, care a fost de două ori campion european, dar nu a mai concurat de când a fost interzis pentru că a eșuat la un test antidrog în 2018. „Cu mare tristețe vă informăm că astăzi inima onoratului maestru al sportului al Ucrainei, de două ori campion european la haltere, Oleksandr Pielieshenko, a încetat să mai bată”, se arată într-un comunicat alături de o fotografie a lui Pielieshenko în ținută militară. „Exprimăm cele mai profunde condoleanțe familiei și tuturor celor care l-au cunoscut pe Oleksandr!”

Citește și: Ambulanțier, prins beat la volan. Avea 0.81 alcool în aer pur expirat

Un alt olimpic ucrainean, Vladyslav Heraskevych, a spus că aproximativ 450 de ucraineni legați de sportul profesionist au murit acum în război. „Acești oameni ar trebui să dezvolte sporturi în țara noastră și să-și trăiască viața, dar acum sunt uciși”, a spus el. „În același timp, sportivii ruși care susțin războiul concurează acum în sporturi internaționale. Nu pot să înțeleg cum este posibil asta. Aceasta este o nebunie.”

Moartea lui Pielieshenko va ridica alte întrebări cu privire la decizia Comitetului Olimpic Internațional de a permite unor ruși să concureze ca sportivi „neutri” la Jocurile Olimpice de la Paris din această vară, în ciuda opoziției Ucrainei.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *