Web Analytics

Autoritatea Aeronautică Civilă a avizat favorabil construcţia unui aeroport la Galaţi

de | 10.05.2022 08:39 | Actualitate, Politica si Administratie

Autoritatea Aeronautică Civilă a avizat favorabil construcţia unui aeroport la Galaţi, a anunţat, luni seară, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

Conform unei postări a preşedintelui CJ Galaţi, Costel Fotea, specialiştii de la Bucureşti au făcut expertizele privind condiţiile de vânt şi precipitaţii, numărul de ore de ceaţă, numărul de ore de soare sau structura solului, iar Consiliul Judeţean Galaţi va demara procedurile de licitaţie pentru studiul de fezabilitate a aeroportului.  

Citește și: Argeș. Tânăr reținut după ce și-a bătut mama

„Am primit un răspuns favorabil şi de la Autoritatea Aeronautică Civilă din România, astfel că ne pregătim deja să facem noi paşi pentru ca aeroportul să devină realitate. Lucrăm împreună cu ai noştri colegi de la Consiliul Judeţean Brăila, cu care avem încheiat un parteneriat serios în această privinţă, iar toate aceste proceduri se derulează prin intermediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Dezvoltarea Infrastructurii de Transport, din care mai fac parte şi consiliile judeţene de la Ialomiţa şi Călăraşi”, a postat, luni, pe contul său de Facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi. 

Noul aeroport de la Galaţi este inclus în Master Planul General de Transport al României. Obiectivul va fi amplasat în apropiere de localitatea Braniştea, investiţia urmând a se ridica la circa 200 milioane de euro. 

Citește și: Secție de Pediatrie din Argeș, dotată și reabilitată la nivel european

Photo by Kevin Woblick on Unsplash

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *