Web Analytics

Augustin Eduard, antrenor la Centrul de copii şi juniori de la FC Argeş: „Marius Croitoru şi-a îndreptat privirea spre Centrul de copii şi juniori şi cheamă alternativ juniori la antrenamente”

de | 2.12.2022 10:35 | Actualitate, Home, Sport

Sunteți cel mai longeviv antrenor de la Centrul de copii și juniori de la FC Argeș și de aceea vă întreb care este situația de acolo? Sunt perspective de jucători care pot ajunge la echipa mare?

– Așa este. Sunt antrenor cu o activitate neîntreruptă din anul 1995 la FC Argeș, la Centrul de copii și juniori. Am fost o perioadă antrenor și la echipa de seniori, în două mandate în liga secundă și un mandat în Liga I, dar aici nu a durat decât o etapă, pentru că a fost acel meci de pomină cu Dinamo, când nici nu am făcut doi pași în teren și am luat cartonaș roșu. Revenind la Centrul de copii și juniori, vreau să spun că actualmente sunt împreună cu Adrian Mălușanu la grupele 2009 și 2010. Avem o colaborare foarte bună, sunt copii talentați… Ați văzut că și Marius Croitoru și-a îndreptat privirea spre Centrul de copii și juniori și cheamă alternativ jucători săptămânal la câte un antrenament la echipa de seniori. Mă refer la portarii Briciu, născut în 2007, și Betini, născut în 2006, la Yanis Pârvu, născut în anul 2007, jucător care a și debutat la echipa de seniori, la Stoica, născut în 2006, care a și jucat într-un meci amical recent, cel cu Tunari, la Mircea Adelin, care a fost accidentat și acum a revenit și cred că o să fie și el în vizorul lui Marius Croitoru, la Badea, care este iarăși un copil talentat și care va fi și el chemat la echipa mare. Sunt așadar 6 jucători, care sunt chemați alternativ la antrenamentele echipei de seniori.

Citește și Mihai Ianovschi, antrenor coordonator Centrul de copii şi juniori de la FC Argeş: „E finalul finalului! Dăm drumul la păcănele şi restaurante, dar copiii nu au voie să joace fotbal”

„Echipa de seniori se află într-un proces de acomodare a jucătorilor cu ideile tactice ale noului antrenor”

Ce ne puteți spune despre grupele pe care le antrenați?

– Sunt copii talentați, dar deocamdată sunt prea mici pentru a promova către echipa mare. Ei evoluează în campionatul județean pentru 2009 și 2010.

Cum comentați prestația echipei de seniori din ultima perioadă și mă refer la meciurile amicale cu reprezentativa României Under 21 și cu Tunari, un egal și o victorie?

– Echipa de seniori, de când a venit Marius Croitoru, se află într-un proces de acomodare a jucătorilor cu ideile tactice ale noului antrenor. Este greu, când în vară au plecat și au venit foarte mulți jucători, să creezi o unitate, să ai omogenitate, să ai o structură bine stabilită a relațiilor de joc. Acestea nu se fac într-un timp așa de scurt. Chiar și lui Marius Croitoru îi este greu să găsească cele mai bune variante, cel mai bun sistem de joc. Aceste relații de joc se creează în timp, nu poți după o zi pe alta să meargă totul perfect. Dar, după cum îl știu pe Marius Croitoru, nu va lăsa lucrurile așa, pentru că este un antrenor care trăiește intens fenomenul fotbal și sper că vom avea rezultate bune. Probabil că în pauza de iarnă va încerca să găsească jucători care se pliază pe ideile pe care le are și, așa cum el este optimist, și noi suntem optimiști că echipa va avea un parcurs bun. Referitor la cele două meciuri de verificare cu naționala Under 21 și Tunari, pot să spun că meciurile amicale nu sunt niciodată precum cele oficiale. S-au încercat și jucători mai tineri, și jucători care au jucat mai puțin în meciurile oficiale, deci, în opinia mea, nu știu cât sunt de concludente, ca rezultat, aceste meciuri. Aici încerci mai mulți jucători, încerci mai multe variante și nu ai presiunea punctelor sau a rezultatului.

Citește și Andrei Speriatu, antrenor FC Argeş: „Dacă nu mai sunt solicitat la echipa mare, automat că mă voi întoarce la Centrul de copii şi juniori”

„Faptul că dl primar susține fotbalul este un adevăr! Faptul că la FC Argeș salariile sunt la zi este un adevăr!”

Cum vedeți următoarele meciuri din campionat, cu Rapid și Universitatea Craiova?

– Sunt meciuri grele, pentru că Marius Croitoru este la început de drum la FC Argeș. Probabil că echipa va arăta mai bine, pentru că a fost și această întrerupere legată de Cupa Mondială. Sunt două meciuri grele, cu două echipe de tradiție, așa cum suntem și noi, cu suporteri foarte mulți, dar în orice caz ar trebui să fim optimiști și să vedem o îmbunătățire a jocului și chiar și rezultate favorabile, adică să luăm și puncte din aceste meciuri, că sunt 4, că sunt 6 puncte, nu avem de unde să știm… În altă ordine de idei, trebuie să spun adevărul în ceea ce privește situația de la FC Argeș. Nu sunt laude, este realitate! Eu vreau să fiu recunoscător dlui primar Cristi Gentea, pentru că m-a numit de trei ori antrenor principal la echipa de seniori. Nu consider că l-am dezamăgit, pentru că, în primul mandat, din șase meciuri am câștigat cinci, în al doilea, din 12 meciuri am câștigat 8, iar în al treilea la Liga I nu am apucat decât un meci. Trebuie să fim corecți și să recunoaștem că dl primar este omul care iubește foarte mult sportul de performanță și în special fotbalul. Bineînțeles, împreună cu Consiliul Local… Dl primar iubește foarte mult fotbalul, a și practicat și chiar și acum mai joacă câteodată duminica dimineața. Faptul că susține fotbalul este un adevăr! Faptul că la FC Argeș salariile sunt la zi este un adevăr!

Citește și Augustin Eduard, antrenor principal FC Argeş: „Când am venit, echipa era uşor debusolată, descurajată şi cu un moral nu foarte bun”

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *