Web Analytics

Augustin Eduard, antrenor principal FC Argeş: „Când am venit, echipa era uşor debusolată, descurajată şi cu un moral nu foarte bun”

de | 18.04.2019 13:43 | Sport

# Ce simțiți acum, când, după o viață petrecută la juniori, ați revenit a doua oară la o echipă de seniori?
– Consider că munca la juniori îți consolidează principiile organizării conceptului de antrenorat. Începând de jos, să ai ocazia de a te perfecționa în această activitate, având posibilitatea ca, în momentul când ceva ai făcut greșit, ai timpul necesar pentru a remedia acele greșeli sau pentru a le elimina.
# Ați primit oferte de a antrena și alte echipe de seniori?
– Nu și nici nu aș face-o, chiar dacă ar apărea aceste oferte, pentru că, am spus-o și jucătorilor, nu mă simt în largul meu să antrenez jucători pe care nu îi cunosc îndeaproape și simt acea coeziune și conexiune atât din punct de vedere sufletesc, cât și mental. Ca să nu mai spun că țin foarte mult la clubul care m-a format atât ca om, cât și ca jucător, cât și ca antrenor.
# În concluzie, Gusti Eduard nu va antrena decât la FC Argeș?
– Da, dar vorbim de prezent.

„Nu este exclus ca, în cazul unor rezultate favorabile, conducerea clubului să ne recompenseze prin prime”

# Ce atmosferă ați găsit la echipă când ați venit?
– Ca și în mandatul precedent, echipa era ușor debusolată, descurajată și cu un moral nu foarte bun.
# Cum ați reușit să remediați această situație?
– Comunicând foarte mult cu jucătorii, atât în grup, cât și individual. Am încercat să conving jucătorii că singura variantă în orice condiții este aceea de a menține pregătirea fizică, cât și mentală în a avea continuitate în pregătire, cât și în rezultate pozitive, astfel menținând o anumită cotă pentru a putea evolua la un nivel înalt în interesul lor.
# În ce a constat deblocarea salariilor? Mai sunt restanțe?
– Practic, în a se achita toate datoriile față de jucători. Deci, suntem la zi cu salariile.
# Se dau sau nu prime la FC Argeș?
– Există un regulament de ordine interioară, din câte știu, care se referă la prime. Și anume că acestea se vor da în cazul clasării echipei în primele trei locuri ale Ligii secunde de fotbal. Dar nu este exclus ca, în cazul unor rezultate favorabile, conducerea clubului să ne recompenseze prin prime şi munca și rezultatele.

„În sport și în viață tinzi spre un nivel superior. Eu vreau să lăsăm timpul și rezultatele să vorbească”

# Ne-am apropiat de locul 5 în clasament și de aceea întreb dacă Gusti Eduard se gândește la prinderea locului de baraj la finalul campionatului, adică locul 3.
– Bineînțeles că în sport și în viață tinzi spre un nivel superior. Eu vreau să lăsăm timpul și rezultatele să vorbească.
# Putem vorbi despre jucători remarcați în mod special în ultimele meciuri?
– Eu aș remarca întreaga echipă, pentru că fotbalul este un sport de echipă. Nu îmi stă în caracter să fac anumite nominalizări, pentru că nu este normal, dar nu pot să nu apreciez faptul că Vasile Buhăescu a început să devină un jucător care punctează și mă refer la goluri, nu pot să nu remarc pe Cătălin Barbu, care este un jucător de mare perspectivă, și nu pot să nu subliniez că toți jucătorii au fost receptivi la ceea ce le-am cerut.
# Ce le transmiteți suporterilor alb-violeți?
– Să aibă răbdare cu jucătorii pentru că doar timpul și rezultatele pot demostra munca depusă. Bineînțeles, vreau ca iubitorii fotbalului piteștean să fie în număr cât mai mare la stadion și să susțină echipa.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii