Web Analytics

Andrei Speriatu, antrenor FC Argeş: „Dacă nu mai sunt solicitat la echipa mare, automat că mă voi întoarce la Centrul de copii şi juniori”

de | 25.12.2020 10:36 | Actualitate

# Cum comentați ultimele două meciuri ale FC Argeș, amândouă terminate la egalitate, scor 2-2?
– Nu sunt satifăcut de rezultate, pentru că se putea mai mult, cred eu. Dar, ținând cont de situația meciurilor, în sensul că, de exemplu, cu Sibiul am primit două goluri și a trebuit să alergăm după rezultat, iar meciul cu Chindia se anunța unul foarte dificil și datorită formei sportive a acestora, dar și a situației noastre, m-a mulțumit faptul că am reușit să marcăm goluri, ceea ce a suferit FC Argeș în celelalte etape. Cred, deci, că puteam să obținem mult mai mult, am avut echipe care puteau fi bătute.
# Care este situația dvs.? Rămâneți antrenor la echipa mare, vă întoarceți la Centrul de copii și juniori?
– Statutul meu a fost, de fapt, o detașare de la Centrul de copii și juniori pentru această perioadă, până când, probabil, conducerea va face o alegere vizavi de ce urmează, pentru că eu nu pot să fiu antrenor principal, fiindcă nu am licență Pro. Apoi, clubul l-a mandatat pe Andrei Prepeliță ca răspunzător de echipă. Nici el nu este în acte antrenor principal, pentru că nu are nici el licența Pro. Trebuie cât mai grabnic o rezolvare a acestei situații. Dacă nu mai sunt solicitat la echipa mare, automat că mă voi întoarce la Centrul de copii și juniori.

„Lucrurile sunt acum puțin așezate, pentru că s-a putut face și o evaluare a lotului…”

# Bun, dar cine a fost în acte antrenor principal în aceste ultime meciuri?
– Niciunul nu am putut să fim antrenor principal, pentru că nu am avut licență, dar l-au numit pe Augustin Eduard, să spunem așa, să fie el primul, ținând cont că a condus echipa în două mandate anterior, cu rezultate. După suspendarea lui Eduard, conducerea a găsit o soluție cu Andrei Prepeliță, care este un lider al echipei. El a fost numit responsabil vizavi de rolul de antrenor principal. Apoi și el a fost suspendat pentru etapa de la Clinceni și a trebuit să fiu eu pe banca tehnică. Cam așa s-ar traduce, poate, fiecare etapă cu un nou antrenor. Eu cred că ne-am descurcat destul de onorabil vizavi de nebunia asta care a fost pe finalul acesta de campionat. Lucrurile sunt acum puțin așezate pentru că s-a putut face și o evaluare a lotului, cam ce se poate schimba, de ce este nevoie… Cred că astea sunt câștigurile din această perioadă.
# Apropo, ce știți despre transferuri?
– Eu sunt acum depistat pozitiv cu Covid-19 și mă aflu acasă în carantină. Exact dinaintea meciului cu Sibiul nu am mai apărut în public. Cred că din această săptămână lucrurile încep să se pună la punct la FC Argeș. Totul va fi analizat…
# Ce simptome de Covid-19 aveți sau ați avut?
– Chiar nu am avut nimic. Când am venit la echipă am făcut testul și am fost negativ. Totul a fost ok și la 14 zile trebuia să fac iar testul. Am ieșit pozitiv, dar nu am niciun fel de probleme. Sunt bine. Mai sunt și alții la FC Argeș depistați pozitiv, dar nu pot eu să îi numesc acum.

„Salariile sunt la zi, dar nu știu despre ce prime să vorbim, pentru că prime au fost foarte puține”

# Salariile și primele sunt la zi la FC Argeș?
– Salariile sunt la zi, dar nu știu despre ce prime să vorbim, pentru că prime au fost foarte puține. Chiar atunci când am ajuns noi la echipă, am avut confirmarea că băieții își primiseră salariile.
# Există prime de sărbători la FC Argeș?
– Nu cred. Nu s-a discutat despre așa ceva. Eu, Eduard și Ciobanu am fost doar detașați de la Centrul de copii și juniori pentru această ultimă perioadă. Paul Ciobanu fusese detașat chiar de pe vremea lui Ionuț Moșteanu.
# Ce transmiteți dvs. suporterilor alb-violeți?
– În primul rând trebuie să avem răbdare, pentru că orice început este greu, orice primă participare pe prima scenă fotbalistică este grea. S-au produs și multe schimbări la nivel de primul 11, la nivelul întregului lot. Suntem și în perioada asta cu pandemia, care tot timpul îți creează probleme și apar jucători pe care nu-i poți folosi. Și nu vorbesc de o etapă, ci de mai bine de două săptămâni, pentru că pierd foarte mult din pregătire. Ceea ce observ eu și cred că trebuie să ne dea și speranță este că meciurile sunt toate sensibil egale în Liga I. Să avem încredere și speranțe… Mai apare și play-off-ul, unde punctele se înjumătățesc și cred că acolo contează foarte mult o formă sportivă, o șansă și puțin noroc pentru noi.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii