Web Analytics

Se aude, Primărie? Mari fotbalişti argeşeni cer la unison salvarea Bazei sportive „Aripi” Piteşti

de | 30.05.2019 13:29 | Sport

În urmă cu două săptămâni, 2.483 mp de teren în zona Școlii de Fotbal „Aripi” au fost retrocedați, după mai bine de opt ani de procese, către trei moștenitori care au venit cu un titlu de proprietate din 1936. Proprietarii, împreună cu un reprezentant al Primăriei Pitești, au și bătut țărușii pentru a delimita proprietatea. Între timp, în Consiliul Local Pitești s-a hotărât formarea unei comisii care să negocieze cu noii proprietari fie o despăgubire, fie un schimb de terenuri. Nu putem să omitem faptul că la Baza sportivă „Aripi”, de-a lungul a patru decenii, s-au format mari fotbaliști precum Costel Gâlcă, Jean Barbu, Jean Vlădoiu, Dani Coman, Gabriel Amărăzeanu sau Vali Năstase. Iată în continuare poziția fostelor glorii alb-violete vizavi de această retrocedare.

„Trebuie să se salveze această bază sportivă”

Mihai Zamfir: „Noi doar ne dăm cu părerea. Nu știm noi despre ce acte este vorba. Omul acela poate are dreptate, poate nu are dreptate. Nu am ce comenta, lucrul acesta trebuie să-l facă alții. Dar trebuie să salveze această bază sportivă. Să găsească modalitatea de salvare, pentru că altfel, iată, se distruge un centru fotbalistic important, care a dat atâția fotbaliști. Nu știu ce se retrocedează, pentru că eu am copilărit pe Craiovei și acolo, în spatele școlii, unde sunt și vilele, era o groapă umplută apoi de Primărie”.

„Această retrocedare înseamnă, de fapt, o stopare a fotbalului”

Aurel Ancuța: „Este a doua belea. Prima este pierderea terenului din Ștrand, teren unde s-a născut fotbalul piteștean și, iată, a doua este terenul de la «Aripi», unde au crescut atâția jucători. Probabil se va găsi o soluție. Să-l despăgubească pe acel om. Acolo era o groapă de gunoi. Această retrocedare înseamnă, de fapt, o stopare a fotbalului, o încetinire a fotbalului. Lipsă de entuziasm și motivație până la urmă. De ce nu se retrocedează cazinourile, sălile de jocuri de noroc? Se retrocedează teren dintr-o bază sportivă…”.

„Nu poți să strici o bază sportivă de tradiție…”

Marin Radu II: „Nu este un lucru bun. Acolo, totuși, s-a lucrat foarte mult la nivelul copiilor și junorilor, au crescut copii acolo. Am rămas surprins când am auzit de această retrocedare. Cred că numai cei de la Primărie pot să rezolve această problemă. Nu poți să strici o bază de tradiție, o bază care a adus mult bine sportului argeșean. Au crescut mulți fotbaliști acolo, plus că sunt foarte mulți copii în activitate, sute de copii care fac mișcare, sport. Să sperăm că la nivelul municipiului se vor lua măsurile care se impun acum și se va reda terenul pentru ceea ce a fost făcut, adică pentru sport, pentru fotbal.

„Cineva cu funcție de conducere nu a acționat când trebuia”

Vasile Stan: „Este păcat, pentru că acolo au crescut multe generații de fotbaliști și nu văd de ce acum s-a ajuns în această situație. Probabil că cineva nu și-a dat niciun fel de interes asupra acestei situații, pentru că, bănuiesc, nu de acum s-a ivit această problemă. Problema este mai de mult și cred că cineva cu funcție de conducere nu a acționat atunci când trebuia”.

„Este istorie acolo, este tradiție… Nu mi se pare normal!”

Augustin Eduard: „Să strici o bază sportivă care a crescut de-a lungul anilor atâția fotbaliști, unde sunt sute de copii în școală este foarte grav. Este istorie acolo, este tradiție, profesori, copii, titluri câștigate pe țară. Nu mi se pare normal! Putea eventual să lase baza pentru copii și să i se dea în altă zonă. Îmi pare rău de o bază sportivă care se desființează”.

„Primăria să găsească o modalitate prin care terenul să rămână al copiilor, al Piteştiului”

Viorel Moiceanu: „Mi se pare un lucru absurd să se retrocedeze un stadion unde se jucau peste 500 de copii, unde făceau chiar performanță. Să vină acum, în ultimul moment, după ce acolo a fost o groapă de gunoi… Oamenii care au muncit acolo, pe lângă școală, au făcut în așa fel încât să aibă și ei un teren de fotbal, un teren sintetic. Acum, când totul era rezolvat, au venit alții să le ia terenul. Nu mi se pare normal ca aceste lucruri să se întâmple și mai ales în anul 2019. Auzisem că prin București s-au mai luat niște terenuri și s-au făcut blocuri. Sper ca aici Primăria să intervină. Poate să accepte un schimb, să găsească o modalitate prin care terenul să rămână al copiilor, al Piteștiului”.

„Această retrocedare este o mare pierdere şi o mare ruşine”

Nicolae Radu III: „Multe detalii nu știu, dar știu că în Consiliul Local s-a înființat o comisie care va negocia cu proprietarii. Această retrocedare este o mare pierdere și o mare rușine. Acolo s-au format și încă se mai formau copii. Talentul copiilor era pus în valoare prin această școală. Consider că nu e bine și ar trebui ca organele în drept să rezolve problema pozitiv, pentru că totuși este un lăcaș pe care foarte multă lume îl cunoaște, știe ce a produs și eu vă spun cu gândul și cu speranța că se va rezolva, să așteptăm să vedem ce fac cei de la Primărie”.

„Să se facă orice este posibil să nu se piardă această bază”

Mihai Ianovschi: „Pierderea bazei sportive este o lovitură ce nu poate fi măsurată și care e dată fotbalului argeșean juvenil. Cred că ce se întâmplă este specific numai României. Lucrurile sunt foarte neclare. Să se facă tot ce este posibil și imposibil să rămână copiii pe baza aia. Activitatea mea, la nivel de copii și juniori, este paralelă cu activitatea de la LPS, iar între clubul FC Argeș și CSS «Aripi», actualmente LPS, a fost o colaborare ireproșabilă inițiată, pe vremuri, de regretatul Constantin Stroe. Să facă organele locale tot ce pot pentru salvarea acestei baze, desființarea ei este o lovitură de mari proporții. Lumea din București și din țară nu poate să înțeleagă ce se întâmplă acolo. Trebuie respectat și ăla că e proprietatea lui, dar și sutele de copii care se pregătesc acolo. Vorbim de o bază cu tradiție, care are un trecut ce nu poate fi contestat. Să se facă orice este posibil să nu se piardă această bază”.

 

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii