Web Analytics

Au scăpat uşor. Elevii care au pus pe jar Finanţele cu ameninţarea unei bombe s-au ales cu nota scăzută la purtare

de | 30.04.2015 13:37 | Actualitate

Cei doi elevi de clasa a patra de la Şcoala Nr. 3 din Piteşti, care au creat panică în rândul angajaţilor Finanţelor Publice Argeş, după ce au trimis în glumă un e-mail de ameninţare cu detonarea unei bombe, cerând eliberarea primarului Tudor Pendiuc şi a omului de afaceri Cornel Penescu, au fost sancţionaţi. Potrivit directorului Şcolii „Ion Pillat”, Daian Ceauşu, doar unul dintre elevi e autorul mesajului de ameninţare cu bomba semnat Al-Qaida, celălalt participând la acţiune doar în calitate de spectator, şi asta întrucât cabinetul de informatică al şcolii are doar 20 de calculatoare, iar elevii sunt grupaţi câte doi la un calculator în timpul orelor. Pentru fapta sa, puştiul care a pus pe jar o întreagă instituţie a fost pedepsit prin scăderea calificativului la purtare, de la „Foarte bine” la „Bine”.
Şi profesoara de informatică în ora căreia s-a produs incidentul a fost sancţionată cu avertisment din partea conducerii unităţii şcolare, la pachet cu sarcina de a verifica încă o dată calculatoarele la finalul fiecărei ore, pentru a şti exact ce pagini au accesat elevii pe internet şi a preveni alte incidente de acest gen. Legat de acest subiect, am stat de vorbă și cu procurorul-șef al DIICOT Pitești, Valentin Preoteasa care ne-a confirmat că respectivul dosar a fost instrumentat de procurorii DIICOT: „S-a soluționat. Minorii sub 14 ani nu răspund penal”, ne-a explicat procurorul-șef Valentin Preoteasa.

Directorul școlii: „Dacă nu mai face boțogășenii, va reveni la calificativul obișnuit”

„Elevul care a trimis mesajul de ameninţare la Finanţe a primit scăderea calificativului la purtare pe semestrul trecut, conform regulamentului de ordine interioară, cu posibilitatea revenirii pe acest semestru la calificativul obişnuit, dacă nu mai face boţogăşenii şi are un comportament exemplar. I-am chemat şi pe părinţi la şcoală şi au colaborat foarte bine. S-au luat toate măsurile legale în urma incidentului. Am prezentat atât Inspectoratului Şcolar, cât şi poliţiei măsurile luate de noi şi au fost de acord”, ne-a spus directorul şcolii, Daian Ceauşu. Din câte se pare, elevul care a participat la incident în calitate de spectator este fiu de cadru didactic, mama sa lucrând în învăţământ cu ceva timp în urmă.

Elevii au fost consiliaţi psihologic de fostul „general” Florin Gardin

Concomitent cu scăderea notei la purtare, cei doi copii au fost trimişi şi la psihologul şcolii pentru consiliere. Puştii au fost consiliaţi psihologic de Florin Gardin, fostul şef al ISJ Argeş. Acesta şi-a început cariera ca învăţător, predând inclusiv la Penitenciarul Colibaşi, iar după absolvirea cursurilor universitare a devenit psiholog, fiind repartizat la Şcoala nr. 3 din Piteşti. În 2014, după demiterea sa din funcţia de inspector şcolar general, Florin Gardin s-a reîntors pe postul său de psiholog de la Şcoala „Ion Pillat”.
Iustina HARCO-BURCEA

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii