Web Analytics

Au început lucrările pe DJ 503 limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele

de | 20.10.2021 10:55 | Actualitate, Politica si Administratie

Constructorul care a preluat proiectul deasfaltare a drumului județean DJ 503, limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja – Catanele, în lungime de 42,034 km, a început lucrările pe primul tronson de pe raza comunei Slobozia.  

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, împreună cu vicepreședintele Adrian Dumitru Bughiu și primarul comunei Slobozia, Petre Funie, au făcut o vizită de lucru pe șantier pentru a inspecta modul în care se decurg lucrările.

Citește și: Povestea preotului care i-a pictat şi dăruit Regelui Mihai icoana ”Dulcei Sărutări”

La eveniment au mai participat reprezentanți ai structurilor MAI și din cadrul celor din sistemul de ordine publică și securitate națională.

“DJ 503 este unul dintre cele mai importante proiecte cu finanțare europeană derulate de Consiliul Județean Argeș. Este un proiect pentru care s-a muncit foarte mult ca să putem ajunge în această fază. Se știe că acest drum asigură legătura indirectă a comunelor Slobozia, Mozăceni, Negraşi, Teiu, Rociu, Oarja, Suseni şi Căteasca cu rețeaua trans-Europeană de transport (TEN-T), în vederea stimulării mobilității regionale. Acum lucrările pare că merg bine, constructorul ne-a informat că zilnic are pe șantier 40 – 45 de muncitori. Este o lucrare așteptată nu doar de noi ci și de administrația locală și de oamenii din zonă” – a declarat președintele C.J. Argeș, Ion Mînzînă.

 

Citește și: Firma fostului primar de la Corbi, în ancheta Recorder / Virgil Baciu a pus cupru aurit de 3,2 milioane euro pe acoperişul Catedralei Mântuirii Neamului

 

“Sunt convins că proiectul va fi de succes și vorbim aici nu doar la confortul șoferilor ci și de faptul că va contribui și la dezvoltarea acestei zone a județului Argeș, prin creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T”, a precizat și vicepreședintele C.J. Argeș, Adrian Dumitru Bughiu.

Licitația pentru proiectare şi execuția lucrări  a fost câștigată de Asocierea S.C. GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L. (LIDER DE ASOCIERE), S.C. DEVELOPMENT FUTURE SOLUTION S.R.L. (ASOCIAT 1), S.C. ALPENSIDE S.R.L. (ASOCIAT 2), S.C. WFA IMPEX S.R.L. (ASOCIAT 3), S.C. H.V.I.D. CONSULTING GROUP S.R.L. (ASOCIAT 4 -PROIECTANT).  Valoarea totală a contractului este de 91.229.068,44 lei, inclusiv TVA. 

Citește și Salubritatea vrea să cumpere noi containere metalice pentru deșeuri

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni. 

 

 

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii