„Ateliere de poveşti” pe timpul vacanţei de vară, la Biblioteca Judeţeană Argeş

de | 9.07.2015 06:43 | Cultură

În perioada 1 iulie – 1 septembrie, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș derulează un program de vară dedicat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7-10 ani. Aceștia sunt așteptați în fiecare zi de vineri, de la ora 10.00, la Secția Tinerilor din cadrul bibliotecii, să participe la „Atelierul de povești”, unde vor descoperi povești noi sau detalii ale unor povești preferate. Vor citi, vor desena și își vor face noi prieteni.
Acest program de vară își propune să stimuleze gustul pentru lectură încă de la vârste fragede și să dezvolte abilitățile practice, pentru că lectura este urmată de un atelier de creație (pictură, desene care vor ilustra tematica poveștii).
Vineri, 3 iulie, „Atelierul de povești”  a debutat cu povestea „Rățușca cea urâtă”, care a fost ascultată cu interes de către copiii de la Centrul „Creștem împreună” afiliat cu organizația nonguvernamentală  „Salvați copiii” din Argeș și cu Centrul de Tip Familial Găvana. După citirea poveștii, copiii au desenat scene și personaje care au ilustrat tematica poveștii.
La acest atelier au participat și voluntari ai proiectului Astra Euroscola 2015, coordonați de prof. Ana Maria Demeter de la Liceul Tehnologic Astra din Pitești.
Copiii cu vârsta cuprinsă între 7 și 10 ani se pot înscrie la acest program la Secția Tinerilor din cadrul Bibliotecii Județene „Dinicu Golescu” Argeș.
Sabina Busuioc

Distribuie!

Articol scris de Jurnalul de Arges

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii