Web Analytics

Atelier de formare şi schimburi de experienţă dedicat tinerilor argeşeni

de | 24.04.2014 09:33 | Cultură

Consiliul Județean Argeș și Asociația Argeș Solidaire a organizat în perioada 14-18 aprilie 2014 proiectul Anima’ terre, misiune dedicată domeniului Tineret, bazată pe cooperare descentralizată Argeș-Savoia, având ca scop acompanierea inițiativelor tinerilor și animarea proiectelor de tineret.
Participanți în cadrul proiectului au fost Remi Serein de la Asociația Savoie-Vivante, asociație care se ocupă în cadrul comunelor (departamentelor) de acompanierea  și finanțarea proiectelor pentru tineret și Celine Furlano de la Communaute de Communes Maurienne-Galibier, director și animator de tineret.
Unul dintre obiectivele lor în Argeș este acela de a trezi spiritul de inițiativă al tinerilor de a se forma în viitor, de a se constitui într-o direcție ca politică de tineret, pentru a fi mai organizați și mai coordonați. În Savoia, ACA (Asociația Cantonală de Animare) are o politică de tineret foarte bine structurată, având mai multe organizații ce se ocupă de problemele tinerilor.
Obiectivele proiectului au fost cunoașterea mai bună între actorii politicii de tineret în Argeș, recunoașterea și valorizarea a ceea ce există, precum și stabilirea bazelor unei dinamici județene și a unei rețele de lucru între actorii: Consiliul Județean Argeș, Direcția Generală de Sport și Tineret, Biblioteca Județeană Dinicu Golescu Argeș, și asociațiile de tineret din Pitești: Argeș Solidaire (din care fac parte Haiti, Senegal, Franța și România), Centrul Europe Direct Argeș, Youth&Future, AIESEC, 3fest, Consiliul Județean al Elevilor, Parlamentul European al Tinerilor, Sportul pentru toți. Cristina Baciu

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

0 Comentarii