Artiştii de la Bascov au oferit un spectacol de zile mari la Kaspichan, în Bulgaria

de | 22.10.2015 20:07 | Cultură

# Spectacolul a fost un ajutor oferit de primarul Gheorghe Stancu, primarului bulgar, Asparuh Rangelov, aflat în campanie electorală

De câțiva ani, comuna Bascov este înfrățită, grație programului „Europa pentru Cetățeni”, cu localitățile Celico din Italia și Kaspichan, din Bulgaria delegațiile celor trei comunități străduindu-se să transpună în fapt conceptul de înfrățire promovat de UE, prin menținerea relațiilor, schimburi culturale și vizite reciproce în cele trei țări. Dar, cu primarul bulgar, Asparuh Rangelov, din Kaspichan, regiunea bulgară Șumen, Gheorghe Stancu, primarul de la Bascov, a legat o prietenie deosebită, astfel încât, Asparuh, „Hari”, cum îi spune edilul de la Bascov, a venit și în această vară cu un grup folcloric care a oferit un program de ziua comunei învecinate Piteștiului.

Partea română i-a întors vizita iar săptămâna trecută, o delegație condusă de Gheorghe Stancu s-a deplasat în Bulgaria pentru a da o mână de ajutor primarului de la Kaspichan, aflat în campanie electorală și care, pe 24 octombrie va avea alegeri. Un autocar plin de artiștii Tarafului Doina Bascovului și Rapsozii Bascovului plus dansatorii ansamblului local care au fost însoțiți și de directoarea Centrului Cultural Adriana Trandafir, Lorena Toma, a luat drumul țării vecine pentru a susține un spectacol care a fost foarte apreciat, mai ales recitalul oferit de Cătălin Iancu-Junior, un tânăr as al țambalului, elev al Liceului „Dinu Lipatti” din Pitești, și care a cântat legat la ochi, prestația sa fiind aplaudată și de presa bulgară. A.C.

Articol scris de Jurnalul de Arges

Distribuie!

Abonează-te la newsletter!

Trimitem un newsletter pe zi, dimineața, cu știrile din ziua anterioară.

* indicates required

0 Comentarii