Web Analytics

Arhiepiscopia a organizat o activitate catehetică și artistică de încondeiat ouă în Parohia Bătușari

de | 16.04.2021 13:23 | Cultură, Actualitate

Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, Sectorul Învățământ și Activități cu Tineretul -Biroul de Cateheză, a organizat o activitate catehetică și artistică de încondeiat ouă în Parohia Bătușari, Protoieria Curtea de Argeș.

 

 

CITEŞTE ŞI: INFOTRAFIC: RESTRICŢII DE CIRCULAŢIE PE DN65 PITEŞTI-SLATINA

 

 

”Copii și tineri însoțiți de părinți și bunici sub îndrumarea părintelui paroh, Florentin Ungurenuș, au reușit să surprindă în culoare bucuria Învierii Domnului nostru Iisus Hristos.
În curtea bisericii, cu respectarea normelor sanitare în vigoare, micii artiști mângâiați de razele soarelui au încondeiat ouă cu scene din viața Mântuitorului și ale Maicii Domnului și chipuri de sfinți.

 

Devenit o tradiție, Festivalul de încondeiat ouă a fost încununat și de prezența Părintelui Dan-Florin Obrocea, Consilier Învățământ și Activități cu Tineretul, care a adus binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Argeșului și Muscelului și a felicitat copiii pentru frumoasa activitate. La final, toate lucrările au fost expuse, iar copiii și tinerii au primit daruri din partea parohiei.

 

 

CITEŞTE ŞI: Despăgubiri de 200.000 euro pentru tânărul rămas infirm din cauza unui accident în trafic

 

 

 

Încondeiatul ouălor cu scene biblice, motive tradiționale, geometrice, solare sau florale are loc în contextul Sărbătorilor Pascale și are deosebitul merit de a conserva meşteşugul încondeierii ouălor practicat în vechime în toate casele oamenilor”, informează Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului.

Articol scris de Antoniu Neguț

Distribuie!

0 Comentarii