Web Analytics
scris joi, 16.05.2024

Argeșul, parte din „România Atractivă” – platformă digitală pentru promovarea turismului

Argeșul face parte din platforma „Româna Atractivă”, proiect coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. În aplicație se găsesc rute gastronomice din Aninoasa și Valea Mare-Pravăț, ruta bisericilor din lemn, ruta culelor și ruta satelor cu arhitectură tradițională.

Argeșul, parte din „România Atractivă” – platformă digitală pentru promovarea turismului

Miercuri, 15 mai, a avut loc evenimentul de lansare a platformei digitale “România Atractivă” , care a fost creată în cadrul unui program național de susținere și promovare a turismului cultural-istoric, coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Platforma promovează 12 rute turistice care străbat țara noastră, cu 275 de obiective de vizitat, având ca temă cetăți, castele, sate tradiționale, biserici și mănăstiri, gastronomie locală.

Consiliul Județean Argeș s-a înscris în acest proiect, iar județul Argeș este prezent în platformă în următoarele rute turistice:

  • Ruta gastronomiei tradiționale românești, în care sunt promovate tradițiile gastronomice argeșene din Aninoasa și Valea Mare-Pravăț.
  • Ruta bisericilor de lemn, în care sunt incluse patru biserici din Argeș:
  • Biserica de lemn ”Adormirea Maicii Domnului” din Glâmbocu
  • Biserica de lemn ”Înălțarea Domnului” – Jupânești
  • Biserica de lemn ”Nașterea Domnului” – Călugărița, Leordeni
  • Biserica de lemn ”Sfântul Ioan Botezătorul” din Bărbălătești.

La propunerea autorităților publice locale, au fost integrate în platformă și următoarele obiective turistice din Argeș:

  • În ruta culelor – Ansamblul Cula Sfântul Mina – Orchidan, Ștefănești
  • În ruta bisericilor de lemn – Biserica de lemn „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” – Dragoslavele
  • În ruta satelor cu arhitectură tradițională este prezentată comuna Nucșoara.

Prin platforma digitală România Atractivă, turiștii români și străini pot să descopere noi destinații de călătorie în țara noastră. Platforma se regăsește în format website (https://romania-atractiva.ro) și aplicație mobilă de travel. Aplicația poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Citește și „Din vremea lui Tudor”, de Radu Oltean, o carte cu haiduci din vremuri apuse, va fi lansată sâmbătă, la Muzeul Golești

Proiectul de promovare a celor 12 rute turistice și culturale include dezvoltarea platformei online în care este încărcat conținut original despre obiectivele culturale alese, crearea unei infrastructuri de semnalizare în teren, prin amplasarea de indicatoare turistice, promovarea obiectivelor mai puțin cunoscute, dar cu o mare valoare istorică și culturală pentru România și pentru întreaga Europă.

Programul România Atractivă este coordonat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și are o valoare de 36.356.328,86 lei. Proiectul este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar principalii beneficiari sunt autoritățile locale, alături de turiștii români și străini.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Soare îşi scrie memoriile

Care… Soare? Că sunt mai mulți. Fostul prefect Emanuel Soare? Fostul prefect Cristian Soare?...

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Săgeţile statului subteran SORIN ROŞCA STĂNESC

Săgeţile statului subteran

SORIN ROŞCA STĂNESCUPolitică / 12 iulie Sunt produse dovezi peste dovezi, din care reiese că oamenii de bază ai statului subteran au şantajat oameni...

Din ediția tipărită