Web Analytics
scris vineri, 16.02.2024

Argeș. Foști șefi și angajați ai Casei Albe au fost prezenți. Și omagiați


Palatul Administrativ și-a deschis astăzi porțile și pentru publicul larg. Argeșenii interesați au venit în număr mare și au vizitat sălile reprezentative ale instituției, cabinetele președintelui și vicepreședinților Consiliului Județean, ale prefectului și subprefecților de Argeș.

Argeș. Foști șefi și angajați ai Casei Albe au fost prezenți. Și omagiați

În cadrul turului ghidat, vizitatorii au primit informații despre clădirea Palatului Administrativ recent reabilitată, precum și informații despre instituțiile găzduite.

Citește și Guvernul a adoptat hotărârea prin care Lereștiul a devenit stațiune turistică

Prof. dr. Arh. Mircea Ochinciuc, arhitectul Palatului Administrativ, a revăzut astăzi, după mai bine de 50 de ani, clădirea construită după proiectul său.

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, a avut alături și foștii președinți și prefecți ai județului
De asemenea, la eveniment au fost prezenți Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Liviu Gabriel Mușat, director general ADR Sud Muntenia, parlamentari și primari

Palatul Administrativ nu este doar o clădire, ci este reprezentată și de oamenii ei. Tocmai de aceea, președintele Ion Mînzînă a înmânat trofeul și Diploma de Excelență primilor angajați ai Consiliului Județean Argeș, încă de la construirea acestuia ca instituție.

Porțile Palatului Administrativ au fost deschise și publicului larg care a vizitat sălile reprezentative ale instituției, cabinetele președintelui și vicepreședinților Consiliului Județean, ale prefectului și subprefecților de Argeș.


Județul Argeș este unul dintre cele mai puternice județe din țară atât din punct de vedere economic, cât și din punct de vedere administrativ . Asta se datorează, în primul rând, argeșenilor, dar și acelora care s-au aflat la conducerea acestui județ, pentru perioade de timp mai lungi sau mai scurte.
Punctul central al administrației județene este Palatul Administrativ. Aici se află cele mai importante instituții administrative, precum Consiliul Județean Argeș și Prefectura, dar și alte instituții de interes județean. Clădire reprezentativă a județului, Palatul Administrativ a fost reabilitat, după mai bine de 50 de ani de la construire, printr-un proiect pe fonduri europene accesat de Consiliul Județean Argeș.
Finalizarea acestui proiect a fost un bun prilej pentru conducerea actuală a Consiliului Județean de a organiza astăzi Ziua Porților Deschise la Palatul Administrativ.

Au răspuns invitației președintelui Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, prof. dr. Arh. Mircea Ochinciuc – arhitect al Palatului Administrativ, Liviu Gabriel Mușat, director general ADR Sud Muntenia și majoritatea foștilor președinți și prefecți ai județului de după 1990, vizibil emoționați dar și încântați de faptul că astfel au avut ocazia să se reîntâlnească după foarte mulți ani, dar și să vadă locurile în care au muncit:


ION MIHĂILESCU, președinte Consiliul Județean Argeș (1996-2004)
GRIGORE FLORIN TECĂU, președinte Consiliul Județean Argeș (2014 – 2016)
Prefect: NICOLAE OLTEANU, (ianuarie – iulie 1990). Prefect: ION CÎRSTOIU, (octombrie 1990 – decembrie 1992 şi ianuarie 2005 – august 2007).
Prefect: VASILE NIŢU – (29 decembrie 1991 – 30 aprilie 1995)
Prefect: CONSTANTIN TĂMAGĂ, (11 ianuarie 2001 – 1 noiembrie 2004)
Prefect: GHEORGHE DAVIDESCU, (1 octombrie 2009 – 18 mai 2012)
Prefect: CIPRIAN BEREVOIANU, (18 aprilie – 11 mai 2012)
Prefect: CRISTIAN SOARE, (mai 2012 – martie 2014, februarie 2016 – aprilie 2017).
Prefect: EMILIAN DRAGNEA, (22 martie 2017 – 2019).
Prefect: EMILIA MATEESCU, (2021) .

Președintele Ion Mînzînă le-a oferit tuturor un trofeu inscripționat cu cele mai importante obiective ale județului și Diploma de Onoare.

Dar, Palatul Administrativ nu este doar o clădire ci este reprezentată și de oamenii ei. Tocmai de aceea, președintele Ion Mînzînă a înmânat același trofeu și Diploma de Excelență primilor angajați ai CJ Argeș, încă de la crearea acesteia ca instituție sau ca și clădire. Dacă Cristina Dobre lucrează la CJ Argeș din mai 1992, atunci când s-a înființat Consiliul Județean ca instituție administrativă, Ilie Tănase (Nea Ilie) cunoaște istoria clădirii încă de când s-a pus prima cărămidă.


De asemenea, la eveniment a fost prezent Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, parlamentari și primari, conducerea actuală a Prefecturii Argeș. Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, i-a avut alături și pe cei doi vicepreședinții Marius Nicolaescu și Adrian Dumitru Bughiu, și pe administratorul public județului Marius Cristian Puiu, transmite, într-un comunicat de presă, Consiliul Județean Argeș.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *