Web Analytics

Argeș: Exercițiu internațional pentru a testa colaborarea forțelor de intervenție în cazul producerii unor dezastre

de | 16.11.2021 16:09 | Actualitate

În perioada 17-20.11.2021, județul Argeș va fi gazda unui exercițiu internațional de timpul MODEX, organizat pentru a testa colaborarea forțelor de intervenție în cazul producerii unor dezastre, ce se pot manifesta pe teritoriul uneia dintre țări.

Exercițiul va implica activarea mecanismului de protecție civilă al UE, iar echipaje cu autospeciale de intervenție și echipamente speciale din mai multe țări vor sosi pentru gestionarea situațiilor de urgență create.

 

Citește și Argeș. Adolescent dispărut de acasă, în toiul nopții

 

În cadrul exercițiului vor participa echipaje din patru țări (Portugalia, Slovacia, Moldova și România), reprezentanți din partea Departamentului pentru Situații de Urgență\Direcția Generală pentru Protecție Civilă, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Jandarmeriei și Poliției Argeș, alături de cadre ale trei Inspectorate Județene pentru Situații de Urgență, voluntarii SMURD ai inspectoratului și reprezentanți din partea unităților administrativ teritoriale și ai obiectivelor implicate în exercițiu.

Acțiunea se va concentra în jurul municipiul Pitești și a orașului Mioveni, iar scenariile acestui exercițiu vor implica desfășurări de forțe și acțiuni în cadrul unor importante obiective din județ.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii