Web Analytics

Argeș. Camion cu lemne, confiscat de polițiști

de | 16.01.2022 14:24 | Actualitate

Echipe formate din poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, din cadrul Serviciului de Ordine Publică Argeș, jandarmi și specialiști silvici din cadrul Gărzii Forestiere Ploiești – Biroul Garda Forestieră Județeană Argeș, Direcției Silvice Argeș, alături de polițiști din structurile de ordine publică și poliție rutieră, au acţionat pe raza județului nostru, pentru combaterea tăierii, sustragerii și comercializării ilegale de material lemnos.

Astfel, în urma sesizării de către Inspectoratul de Jandarmi Județean Argeș, polițiștii Biroului de combatere a Delictelor Silvice, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Ploiești, s-au deplasat în localitatea Merișani, în zona fondului forestier, undeau identificat, lângă o rampă, un camion încărcat cu material lemnos,  pentru care administratorul societății comerciale nu a emis aviz în aplicația SUMAL 2. 
CITEŞTE ŞI: Municipiul Pitești a intrat în scenariul galben

De asemenea, în apropiere, au fost identificați mai mulți arbori doborâți și cioate, fără marcă.

În urma celor constatate, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori din fondul forestier național, conform Legii 46/2008, prejudiciul fiind de aproximativ 60.000 lei.

Totodată, întreaga cantitate de material lemnos, aproximativ 41 mc lemn stejar, precum și ansamblul auto, au fost ridicate, în vederea cercetărilor.

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Sunt bune aceste constatari si depistari ! Oare de ce nu sunt depistate aceste furturi , acolo in inima taierilor. Ce s-a mai intamplat cu acel-acei razboinici cu mafia lemnelor. Pana unde duc legaturile mafiote. Sunt cumva in Parlament tartorii? Aici vrem sa ajungeti ! Pana la creerul actiunilor ! Mult succes in ceeace intreprindeti ! Uniti sa fiti altfel nu ii razbiti ! Este prea profunda buba ! Si, inarmati-va fratilor. Astia va omoara ! Nu au nici un scrupule in a va ataca !