Web Analytics

Aproape 1000 de profesori au protestat, miercuri, în fața Guvernului

de | 25.05.2022 12:56 | Actualitate

Aproximativ 1.000 de membri din sindicatele profesorilor au au protestat miercuri, intervalul 11.00- 13.00, în Piața Victoriei.

„Prin această acțiune de protest, federațiile sindicale atrag atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic și nedidactic din învățământul preuniversitar și superior”, au transmis sindicaliștii.

„Acţiunea urmărește să atragă atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic și nedidactic din învățământul preuniversitar și superior.

Citește și:Președintele Iohannis a promulgat legea offshore

Multe unități de învățământ se confruntă cu o lipsă acută de personal nedidactic. În plus, această categorie de personal nu beneficiază nici acum de sporurile pentru condițiile de muncă. Mai mult, deși lucrează peste program, din cauza lipsei de personal, salariații în cauză nu sunt remunerați suplimentar pentru munca prestată, iar acordarea timpului liber corespunzător este imposibilă.

Având în vedere specificul sistemului de învățământ, se impune reglementarea salariilor de bază ale personalului nedidactic din învățământ în anexa nr. I la Legea-cadru nr. 153/2017, nu în anexa nr. VIII.

De asemenea, la protest au participat și angajați din palatele și cluburile sportive școlare. Aceștia protestează față de intenția Ministerului Educației de a transfera aceste instituții, inclusiv resursa umană, în administrarea autorităților locale.”, scrie edupedu.ro

Articol scris de Bianca Solomon

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *