Web Analytics
scris joi, 06.09.2018

Antoine Doucerain: „Este necesar să menţinem ADN-ul Daciei şi să îl adaptăm constant”

# Parada Dacia: de la modelul vintage la Dusterul cibernetic
Duminică, 2 septembrie, Parcul „Regele Mihai I” (Herăstrau) a fost scena unui eveniment special prilejuit de aniversarea a 50 de ani de istorie a mărcii şi a uzinei Dacia. Cu această ocazie, o expoziție de mașini de colecție a fost prezentată fanilor Dacia. Nu doar modele vechi au fost expuse, ci și cele mai noi modele produse la Mioveni. Au fost, de asemenea, amenajate zone pentru sport și recreere în interiorul parcului, iar o paradă a modelelor Dacia a traversat bulevardul dintre Piața „Charles de Gaulle” și Arcul de Triumf.

Antoine Doucerain:  „Este necesar să menţinem ADN-ul Daciei şi  să îl adaptăm constant”

La eveniment a fost prezent președintele CA de la Dacia și directorul general al Grupului Renault România, Antoine Doucerain, care ne-a răspuns la câteva întrebări: „Asemănările dintre prima mașină Dacia și ultimul model sunt în ADN-ul mărcii. Mașinile noastre sunt atractive, de calitate și la cel mai bun preț”, ne-a răspuns directorul Antoine Doucerain la prima întrebare. Chestionat despre ce surprize ne rezervă Dacia anul viitor, Antoine Doucerain a preferat să fie misterios, precizând doar că ”surprizele se vor dezvălui pe parcursul timpului”. Trecutul Dacia este baza prezentului culminant al uzinei și baza viitorului, iar președintele CA de la Dacia a făcut un scurt exercițiu de imaginație despre cum ar putea arăta mașina produsă la Mioveni peste 50 de ani: „Așa cum spuneam, Dacia s-a uitat cu atenție la schimbările dintre începutul de acum 50 de ani și ce e Dacia astăzi. Nimeni nu și-a imaginat că istoria va fi posibilă. Este necesar să menținem ADN-ul companiei și să îl adaptăm constant. Cât despre ce se va întâmpla în următorii 50 de ani, haideți să visăm puțin despre viitor”, a încheiat președintele Group Renault România, Antoine Doucerain.

Mii de fani Dacia, la parada din Parcul „Regele Mihai I”

Mii de oameni au fost prezenți și așteptau să vadă cum 50 de ani de istorie vor defila prin fața lor, 50 de ani de istorie a României și a uzinei Dacia.
Parada a fost prezentată de omul de televiziune Cătălin Măruță, ajutat de inginerul Viorel Sălan, de 30 de ani angajat la Dacia, care a oferit detalii despre designul și istoricul tuturor mașinilor de colecție prezentate. Parada a debutat cu „Dacia 1100, mașina cu care a început istoria automobilului în România, mașina cu care a început să se creeze o cultură a automobilului în România”, a spus Viorel Sălan.
Pentru prima oară, 50 de modelele produse sub marca Dacia între anii 1968-2018 au defilat pentru români pe tronsonul dintre Piața „Charles de Gaulle” și Arcul de Triumf. Pentru fiecare model de colecție prezentat, actori și dansatori profesioniști au pregătit o animație și o costumație specifică anului și vremurilor în care s-a lansat respectiva Dacie. O excepțională și creativă paradă printr-un tunel al timpului. În fond, istoria Daciei se suprapune peste 50 de ani din istoria României, de la modelul vintage Renault 1100, din 1968, și până la Dusterul aproape cibernetic de astăzi.

Antoine Doucerain: „ADN-ul companiei noastre se bazează pe oameni, pe toţi cei care iubesc Dacia”

„Astăzi este o zi a emoțiilor, o zi în care marcăm 50 de ani de istorie. Viitorul Dacia este unul de succes. Acest viitor este clădit cu mândrie și cu inteligență românească. Așa cum „Logan” părea o poveste imposiblă, dar a fost posibilă în România, vom continua acest lucru și în viitor. ADN-ul companiei noastre se bazează pe oameni, pe toți cei care iubesc Dacia. Ei vor continua povestea de succes a Dacia”, a menționat Antoine Douccerrain în discursul său. Evenimentul s-a încheiat cu un concert Smiley și Sore, iar un foc de artificii a luminat cerul de deasupra Parcului „Mihai I” (Herăstrău).
Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii