Web Analytics
scris joi, 09.05.2024

Ion Mînzînă a semnat cel mai mare contract de modernizare a infrastructurii rutiere din Regiunea Sud–Muntenia

Președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă, și directorul general al ADR Sud–Muntenia, Liviu Mușat, au semnat joi, 9 mai, contractul de finanțare pentru ,,Modernizarea DJ 679: Păduroiu (DN67B) – Lipia – Popești – Lunca Corbului – Pădureți – Ciești – Fâlfani – Cotmeana – Malu – Bârla –  Lim. Jud. Olt, L = 47,670km”,  din noul exercițiu financiar european.  

Ion Mînzînă a semnat cel mai mare contract de modernizare a infrastructurii rutiere din Regiunea Sud–Muntenia

Citește și: Ion Mînzînă: „Mizăm să câştigăm peste 50% la alegerile locale”

Potrivit unui comunicat al CJ Argeș, este contractul de finanţare cu cea mai mare valoare din istoria Regiunii Sud-Muntenia pentru modernizarea drumurilor judeţene din Argeş.

Când vorbeam de DJ 503, drum modernizat tot pe fonduri europene, spuneam că este cel mai lung drum asfaltat de pe teritoriul județului Argeș. Acum, iată, avem un proiect pentru un drum mai lung cu peste 5 kilometri decât DJ 503. Valoarea totală a proiectului este de peste 77 milioane euro, din care 65 milioane euro – fonduri nerambursabile.

Traseul drumului traversează șase comune – Poiana Lacului (sat Păduroiu Deal), Săpata (sate Lipia, Găinușa, Popești, Turcești, Bănărești), Lunca Corbului (sate Lunca Corbului, Pădureți, Lăngești Catane, Ciești), Stolnici (sate Stolnici, Fâlfani, Cotmeana, Cochinești), Hârsești (sate Hârsești, Martalogi, Ciobani) și Bârla (sate Bârla, Urlueni, Malu, Mândra, Ciocești, Șelăreasca, Podișoru, Mozăcenii Vale). Prin modernizarea drumului se va asigura o circulație fluentă în zonă, contribuind la dezvoltarea comunelor.

Este un proiect de care suntem foarte mândri! Mulțumesc, în primul rând, colegilor funcționari din Consiliul Județean Argeș, care au lucrat în mod susținut în colaborare cu ADR Sud-Muntenia, precum și colegilor primari din aceste localități” – a spus Ion Mînzînă.

Astăzi, după aproape 25 de ani de activitate, Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Muntenia semnează cel mai mare contract de finanțare din istorie. Este un moment de mândrie și pentru noi. Având în vedere valoarea acestui proiect, astăzi semnăm aproximativ 5% din tot programul.

Deci, domnule președinte Ion Mînzînă, sunteți un vânător feroce de fonduri europene. Suntem conviși că acesta este doar începutul pe Programul  Regional 2021-2024 și așteptăm cu interes și celelalte proiecte. Felicitări tuturor celor implicați, succes în realizarea acestui proiect și în celelalte proiecte pe care le veți depune” –  a spus, la rându-i, Liviu Mușat.

Felicit Consiliul Județean Argeș și ADR Sud-Muntenia pentru cel mai mare contract pentru modernizarea infrastructurii rutiere din județ. Legat de Consiliul Județean Argeș și de domnul Ion Mînzînă, iată că fac ceea ce ne-au învățat, fapte nu vorbe pentru dezvoltarea județului. Cetățenii asta așteaptă, fapte nu vorbărie goală, iar Consiliul Județean produce fapte.  Sunt convins, domnule președinte Ion Mînzînă, că și în următorul mandat veți semna și alte contracte pentru alte drumuri județene. Eu vă promit că voi fi alături de dumneavoastră de fiecare dată când veți semna aceste contracte” – a declarat Cristian Gentea, primarul municipiului Pitești.

Sunt convins că toată zona prin care trece acest drum se va dezvolta. Este un beneficiu pentru transportatori, pentru oamenii care fac naveta spre orașele Costești și Pitești. Ei vor fi și mai mulțumiți pentru că parcurg zilnic acest drum. Zona se va dezvolta și datorită faptului că acest drum asigură accesul către drumul expres București-Craiova. Sunt convins că vor veni și investitori interesați de terenurile din zonă, noi punându-le la dispoziție utilități și tot ceea ce este necesar. Domnule președinte, domnule director, vă mulțumim pentru acestă minunată investiție și pentru lucurile bune care se petrec pe valea noastră, Valea Cotmenei” – a spus Ionel Moloiu, primarul comunei Hârsești.

În afară de asfaltarea propriu-zisă a drumului vor fi construite și amenajate: 1.680 podețe accese spre proprietate; 14 poduri; trotuare/alveole/ modernizare/ realizate: 52.252,60 mp; șanțuri betonate pe ambele părți ale carosabilului (în intravilanul localităților) și șanțuri de pământ în extravilan; două pasarele pietonale – modernizare/realizate; 64 stații de transport public construite/modernizate. etc.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită