Web Analytics
scris luni, 01.05.2023

ANSVSA a aplicat amenzi de peste 1,6 milioane de lei în perioada minivacanţei de 1 Mai

Inspectorii sanitar-veterinari au aplicat amenzi de peste 1,6 milioane de lei, în urma controalelor efectuate în perioada minivacanţei de 1 Mai, conform unui comunicat al Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, informează Agerpres.

ANSVSA a aplicat amenzi de peste 1,6 milioane de lei în perioada minivacanţei de 1 Mai

„Acţiunea, desfăşurată de Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) la nivel naţional, s-a concretizat prin verificarea a 1.285 de obiective autorizate sau înregistrate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor. La acţiunea coordonată de conducerea ANSVSA au participat inspectori din cadrul ANSVSA şi din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene. Abaterile constatate de inspectorii ANSVSA au fost sancţionate prin aplicarea a 224 de amenzi contravenţionale, care au totalizat 1.615.100 de lei. Au fost emise 6 ordonanţe pentru suspendarea activităţii şi 6 ordonanţe pentru încetarea activităţii”, se spune în comunicat.

Citește și:

Conform sursei citate, în perioada 28 – 29 aprilie, controalele inspectorilor ANSVSA au vizat: 723 de unităţi de alimentaţie publică, 93 de pensiuni turistice, 16 unităţi de tip catering, 42 de unităţi de cofetărie/patiserie, 55 de laboratoare de cofetărie, 90 de unităţi tip supermarket/hipermarket, 165 de magazine alimentare şi 101 de alte tipuri de unităţi.

Pentru a preveni apariţia toxiinfecţiilor alimentare şi a proteja sănătatea consumatorilor, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au controlat condiţiile de igienă în care sunt recepţionate, depozitate, preparate şi valorificate diverse sortimente de produse alimentare şi preparate culinare destinate consumului uman.

Citește și:

De asemenea, a fost confiscată şi denaturată o cantitate de 344 de kg de produse alimentare (carne şi produse din carne, peşte şi produse din peşte, ouă, produse lactate şi produse compuse), produse care prezentau un potenţial risc pentru sănătatea consumatorilor.

Principalele neconformităţi identificate şi sancţionate au fost: lipsa documentelor de înregistrare; nerespectarea cerinţelor de igienă; produse expirate; etichetarea necorespunzătoare; comercializarea produselor fără respectarea condiţiilor de temperatură; lipsa documentelor pentru demonstrarea trasabilităţii.

Articol preluat din ziarul bursa.ro

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole asemănătoare

Ultimele articole

Omul săptămânii

Opinie

Din ediția tipărită

Ziua Femeii, de 7 martie, la Câmpulung

Neinspirată idee a avut cel care a stabilit ca data de 8 martie 2025 să pice într-o zi de sâmbătă! Astfel, Ziua Femeii a fost zi nelucrătoare, prima...