Web Analytics

Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile. Şefii ştiau de doi ani despre amantlâcurile din Poliţia argeşeană!

de | 27.04.2023 19:05 | Actualitate, Dezvăluiri, Home, Politica si Administratie

D-le comisar-șef, interviurile pe care le acordați „Jurnalului de Argeș” constituie unul dintre motivele pentru care sunteți subiect de anchetă internă. Deranjați Poliția. Îi deranjați pe șefii Poliției…

– Da, probabil că sunt deranjați din moment ce au făcut scris la București și au sesizat mai multe probleme. În special dl. Gherghe (adjunctul IPJ Argeș – n.n.)… Dar s-au supărat ei cei apropiați, mai ales din lumea politică. Deh, asta e, dacă le lezezi interesele. În lumea politică totul e până la buzunare! Că de gargară e plină această lume politică.

„Invariabil, la IGPR! Acolo să-l spele, să-l miruiască, să-l scoată ca pe Iisus, probabil și în cearșaf alb…”

Ce se mai aude despre controlul venit de la IGPR în urma unor sesizări în care ținta erați, și probabil încă sunteți, dumneavoastră?

– Ca de fiecare dată, fac precizarea că toate interviurile mele sunt în baza Avertizorului public. Deocamdată ce știu e că s-ar fi propus declanșarea cercetării prealabile, pentru că am încălcat o dispoziție privind acordarea de interviuri fără aprobare, dar vreau să aduc în fața publicului o problemă de interes. Am înaintat un raport d-lui chestor Badea, prietenul d-lui Gherghe, să-mi comunice dacă, în urma dezvăluirilor mele, au sesizat ANI în ceea ce privește incompatibilitatea d-lui Gherghe. Mi-a răspuns că raportul meu a fost trimis la IGPR. Invariabil, la IGPR! Acolo să-l spele, să-l miruiască, să-l scoată ca pe Iisus, probabil și în cearșaf alb…

Când vorbiți despre o sesizare a ANI privindu-l pe dl. Gherghe, faceți referire la acea firmă de catering menționată într-unul din interviurile anterioare?

– Da, la firma soției. Și are mai multe… Dacă ANI va scotoci, va găsi că are mai multe…

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „D-lui Gherghe, care era cu interlopi, cu politicieni, cu primari, de ce nu i se retrage avizul ORNISS?!”

Credeți că adjunctul IPJ Argeș este incompatibil?

– Nu. Eu nu cred nimic… De câte ori apărea ceva despre mine în spațiul public, chiar și pe un site „Anonimus”, au sesizat DNA, Parchet, toate instituțiile posibile și imposibile! Când e vorba, însă, despre dl. Gherghe, nimic! A vorbit Stelică Crăciun cum îi sifona din dosare, am spus și eu, au mai spus și alți colegi, dar nimic când e vorba despre dl. Gherghe! De ce? Pentru că dl. Badea îl apără. Deocamdată, atât! Semnale au fost trase de cetățeni și pe această linie, că tot de la ei știu și am documente. Într-o ediție anterioară a ziarului noi am făcut referire la firma ROMBEL. A apărut și la televizor. Din păcate, nu am putut detalia, dar se pare că lucrurile așa stau: nu are autorizație de mediu, are aviz de mediu; e mare diferență! Și, cu toate acestea, domnii mei colegi care ar trebui să se ocupe de așa ceva, dar și celelalte organe abilitate dorm, iar oamenii au ajuns la disperare. Și atunci cum să te vadă cetățeanul bine?!

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „Dacă s-ar fi luat măsuri, poate s-ar fi ridicat 10-20 de Mihalcea. Dacă nu se iau măsuri, nu se ridică nimeni, că le e teamă!”

„Problema e că tu îți chemi avocatul la serviciu! De ce nu-l chemi acasă? De ce folosești resursele Poliției?”

Ați promis săptămâna trecută că veți spune ce s-a întâmplat la Inspectoratul Județean de Poliție în weekendul din 18-19 februarie, privindu-l pe același domn Gherghe. Ați făcut sesizare la IGPR în legătură cu fapta respectivă, dar răspunsul a fost cel pe care-l anticipați: că nu se confirmă. Deci…

– Deci, scurt: în acel weekend – din câte știu eu – s-au deplasat, la cererea d-lui Gherghe, un executor și un avocat să studieze, chipurile, posibilitatea ca dânsul să acționeze în judecată și ziarul („Jurnalul de Argeș”), și pe mine. Și a pus purtătorul de cuvânt să scoată toate articolele mele (interviurile), pentru că ele sunt postate de către comanda Inspectoratului pe un site al nostru, intern. Problema e că tu îți chemi avocatul la serviciu! De ce nu-l chemi acasă? Și în weekend! De ce folosești resursele Poliției?
Pe urmă s-au gândit ei să facă un raport ca să zică „dom-le, noi am scos documentele alea ca să facem raport împotriva lui Mihalcea”. O chestie ieftină! Am mai spus eu: funcții mari, oameni mici! Până la urmă, nu e o tragedie, dar acesta e stilul lor. În schimb, sunt foarte preocupați de mine. În schimb, ei nu văd ce se întâmplă, și mai ales pe zona Câmpulung, cu colegii noștri, care au deraiat total de la etica morală; și știau de doi ani, inclusiv despre Schitu Golești, inclusiv despre șeful secției de Poliție Rurală Hârtiești, ce face el acolo, și așteptau să bubuie amantlâcurile.

Eu, unul, l-am atenționat pe un șef de la comanda Inspectoratului – nu dau nume – cu privire la ce se întâmplă la Hârtiești. Nu este posibil să ții un șef de Poliție Rurală doar ca să se ocupe de un domn primar de acolo. Și că el e simpatizant PNL sau USR sau ce mama naibii partide mai sunt…
În fine, vor bubui mai multe, domnilor! Lăsați-i să bea cafele, lăsați-i să plece în timpul programului, că numai la noi, la Poliție, poți să-ți duci copilul, nepoții, poți să te duci la spital; din opt ore, mulți dintre colegii noștri muncesc patru ore. Dacă-i lași de capul lor, ca să-ți fie bine, să fii liniștit, să nu te reclame, aici se ajunge!

Citește și Comisarul-şef Cristian Mihalcea continuă dezvăluirile: „E o lucrare marca «Badea şi Gherghe», ca să poată lovi în mine IGPR-ul. Că ei nu au cum aici, pentru că justiţia le-a dat-o în bot”

Articol scris de Gabriel Lixandru

Distribuie!

2 Comentarii

  1. Cate camioane mai ai ?

    Răspuns
  2. Sictir!

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *