Web Analytics
scris vineri, 28.04.2023

Toţi inculpaţii din dosarul „Consultanţa”, achitaţi la instanţa supremă!

Elisaveta Tudose: „La cât greșisem – că nu greșisem! – mă așteptam ca Dumnezeu să facă dreptate. Prețul plătit a fost, însă, exagerat, a fost groaznic!”

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a achitat definitiv, luni, 24 aprilie, pe Constantin Nicolescu, fost președinte al Consiliului Județean Argeș, și pe Mircea Drăghici, fost trezorier al PSD, într-un dosar care viza fapte de corupţie privind încheierea unor contracte de consultanţă cu zeci de primării din Argeş.
Alte 38 de persoane – primari şi viceprimari de comune, un fost director executiv al Agenţiei de Implementare a Proiectelor Argeş şi două angajate ale unei firme de consultanţă (European Project Consulting) – au fost achitate, de asemenea, în respectivul dosar, iar în cazul a trei foști primari (Şerban Niculaie – Mărăcineni, Marcel Ciobanu – Uda, şi Nicolae Smădu – Domneşti) s-a dispus încetarea procesului penal ca urmare a decesului acestora.

Toţi inculpaţii din dosarul „Consultanţa”, achitaţi la instanţa supremă!

În total, 43 de persoane fuseseră trimise în judecată de către DNA Piteşti pentru un prejudiciu estimat la aproximativ un milion de lei adus unui număr de 35 de primării din Argeş, prin încheierea unor contracte de consultanţă între administraţiile locale şi o firmă la care ar fi avut interese fostul deputat Mircea Drăghici.
Conform procurorilor, încheierea contractelor era de luat în calcul, însă doar în cazul în care Nicolescu ar fi îndeplinit, în mod necorespunzător, atribuțiile de serviciu derivate din funcţia de preşedinte al CJ Argeş sau prin determinarea inculpaţilor, primari ai unor comune, să îşi îndeplinească necorespunzător atribuţiile de serviciu cu privire la alocarea fondurilor şi la achiziţiile de servicii realizate de autoritatea publică locală. Iată, însă, că luni, 24 aprilie, instanța supremă i-a achitat pe inculpați.

Citește și După Dosarul „Consultanţa 2”, procurorul Ioan Ulici a clasat şi dosarul „Lunca Argeşului”

Dumitru Voicu: „Eu m-am judecat singur cu DNA. Și am câștigat!”

„S-a terminat un veritabil coşmar, început acum 12-13 ani, timp în care au fost irosite resurse imense. Eu acum vreo doi ani m-am judecat singur cu DNA, în nume propriu, și am câștigat în așa-numitul dosar «Consultanța 2». Cu ocazia asta au ieșit nevinovați 21 de primari, printre care și cei de orașe, Mioveni, Topoloveni, Curtea de Argeș” – ne-a spus primarul din Micești, Dumitru Voicu.

Citește și Tribunalul Argeş a dat termen DNA Piteşti să termine ”Consultanţa 2” până la 1 februarie 2021

Bebe Ivan: „Eram inclus în acea «gloată» fără să fiu vinovat”

„Eu la acest proces nu mi-am băgat avocat, nu am fost niciodată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, nici nu știu unde este. Mă așteptam la acest verdict. Prin 2013 sau 2014, la Camera preliminară nu s-a putut lua decizia de anulare a calității de inculpat, dar din motivație reieșea că nu făceam parte din PSD, că nu am primit bani de la Consiliul Județean pentru plata acelor servicii și nici nu figuram pe interceptări. Pentru mine era clar că eram inclus în acea «gloată» fără să fiu vinovat” – a declarant Bebe Ivan, primar al comunei Băbana.

Elisaveta Tudose: „Mi-am făcut procese de conștiință; mă întrebam: unde am greșit? Și am constatat că n-am greșit!”

„La cât greșisem – că nu greșisem! – mă așteptam ca Dumnezeu să facă dreptate. Dar și Justiția, care s-a dovedit foarte dreaptă. Prețul plătit a fost, însă, exagerat, a fost groaznic pentru atâția ani de muncă! Opt ani de proces! O simplă semnătură pe un contract, ca să-mi facă o strategie… și niciun pahar cu apă nu mi-a trebuit și nu am primit. M-a ros! Nefiind obișnuită cu așa ceva, mi-am făcut procese de conștiință; mă întrebam: unde am greșit? Și am constatat că n-am greșit! De felul meu sunt echilibrată și îmi controlez sistemul nervos, dar în ultimul timp am stat foarte prost cu sănătatea. Ieri (luni, 24 aprilie – n.a.) am ieșit din spital… Și n-au fost numai chinul, stresul, ci și partea financiară, avocat permanent… Nici nu se opreau! Ne-au ținut atâta timp cu acuzele! Mă gândesc la domnul primar Smădu de la Domnești, la d-nii Șerban, de la Mărăcineni și Ciobanu, de la Uda, Dumnezeu să-i odihnească! N-au rezistat bieții oameni” – ne-a spus de pe patul suferinței Elisaveta Tudose, fostă primăriță la Coșești, un exemplu de moralitate și corectitudine profesională.

Citește și Bombă! S-a clasat dosarul „Consultanţa 2”, în care erau cercetaţi 20 de primari şi foşti primari din Argeş

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *