Web Analytics
scris luni, 17.07.2023

Ansamblul „Ciobănașul”, de la Corbi, reprezintă România la Festivalul Internațional Cappadocia World Dance

România va fi reprezentată la Festivalul Internațional „Cappadocia World Dance Festival”, care se va desfășura în perioada 27-31 iulie 2023 la Avanos, Turcia de membrii Ansamblului „Ciobănașul” din comuna Corbi, județ Argeș.

Ansamblul „Ciobănașul”, de la Corbi, reprezintă România la Festivalul Internațional Cappadocia World Dance


La acesta participa ansambluri de cântece și dansuri de pe mai multe continente.
Coordonat de profesoara Simona Anghel, ansamblul românesc prezentă un repertoriu specific zonei de munte a Argeșului cu cântece de ciobănie autentice. Membrii acestuia vor prezenta, într-o paradă, alături de toate țările participante, frumoasele costume tradiționale de ciobănie ale zonei de munte a Argeșului, dar vor promova și gastronomia locală.

Citește și Guns N’ Roses, concert incendiar pe Arena Naţională


Ansambul „Ciobănașul” este ansamblul cu tradiție folclorică recunoscută, în special al cântecelor de ciobănie care, pe lângă doinele și baladele specifice aduce în atenția publicului și tradiții de veacuri precum urcatul sau coborâtul oilor la (și de la) munte, gen „Rapsodia Păstorească” .

Tot membrii acestuia prezintă meșteșuguri ciobănești ori din lumea satului de odinioară și nu în ultimul rând promovează produsele naturale, în special brânzeturile și cașcavalul dar și fructele autohtone. Ansamblul reunește două grupe, pe categorii de vârstă, cu formații de tineri și de adulți. Vârsta membrilor săi este de la 14 la 70 de ani.

Și de data aceasta, la festivalul din Cappadocia, tânăra interpretă din zonă, Ilona Anghel, studentă la medicină, va încânta publicul prin glasul său duios ori la fluier și alte instrumente de suflat, alături de alți soliști ai ansamblui.

Amintim faptul ca Ansamblul „Ciobănașul” din Corbi, Argeș a obținut, anul trecut, Trofeul Festivalului în Muntenegru.

Este vorba de festivalul internațional „Folk Fest Muntenegro 2022”, la care artiștii argeșeni au prezentat un repertoriu de muzică și dansuri populare românești.

Citește și Spectacol folcloric impresionant la Piteşti! A început Festivalul „Carpați”

Însăși Ambasada României la Podgorica a felicită ansamblul folcloric „Ciobănașul” pentru prestația deosebită în Muntenegru de anul trecut.

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *