Web Analytics

Andrei Prepeliţă, după ce suporterii i-au cerut demisia: „Înţeleg că pretenţiile sunt mari, dar trebuie să fim şi puţin realişti…”

de | 17.08.2022 14:16 | Actualitate, Home, Sport

Ați avut o reacție la cald după meciul pierdut cu FCU Craiova, vizavi de atitudinea jucătorilor. Acum, la rece, care este situația?

– Nu este vorba despre toți jucătorii, dar sunt câțiva care nu au arătat atitudine și până la urmă suporterii asta vor să vadă, atitudine, luptă… Au mai fost situații în care am pierdut și am ieșit cu capul sus de pe teren, asta vreau să-i fac să înțeleagă și trebuie să o fac cât mai repede. Sunt și dintre străini care au problema asta, dar sunt și unii jucători români care au aceeași problemă.

„Fluctuațiile acestea în evoluții nu ne fac bine”

Ați vorbit chiar și despre unele despărțiri de jucători, dacă nu vor avea această atitudine…

– Da. Așteptăm să treacă această perioadă de acomodare, dar vom vedea, pentru că fluctuațiile acestea în evoluții nu ne fac bine. Avem meciuri bune, meciuri în care câștigăm, înscriem, respectăm ceea ce trebuie, dar sunt și meciuri în care pierdem pe niște greșeli simple, ca și la Rapid, ca de altfel și în meciul cu Craiova. Ce pot să spun? În momentul în care începi meciul din minutul trei cu o asemenea greșeală de la Latovlevici, care este un jucător cu experiență, care ar fi trebuit să dea tonul la siguranță… Dar analizăm, au trecut cinci etape și, dacă stăm să punem în balanță cu ceea ce a fost anul trecut, când nu erau atât de mulți jucători, noi avem puncte mai multe, deci anul acesta se va intra în play-off cu puncte mai puține, pentru că anul trecut au fost două echipe cu care toți au făcut puncte.

Citește și Andrei Prepeliţă, antrenor principal FC Argeş: „Să văd ce se concretizează cu venirile şi după aceea dăm şi lista cu cei care vor pleca”

„Sunt anumite conturi false pe FB, unde scriu anumite persoane care vor să inducă o stare de nesiguranță”

Pe unele rețele de socializare, suporterii alb-violeți vă cer demisia…

– Acesta nu este un lucru nou, în toată această perioadă de trei ani de zile, de când sunt la FC Argeș, am mai întâlnit astfel de situații. Când am venit, ca jucător, am găsit echipa undeva în a doua jumătate a clasamentului din liga secundă, iar după aceea, prin ce am făcut ca antrenor, am salvat echipa de pe ultimul loc, ducând-o în play-off… Lumea e împărțită, sunt suporteri care apreciază, sunt alții care poate au și alte interese, sunt anumite conturi pe FB pe care le știu, conturi false, unde scriu anumite persoane care vor să inducă o stare de nesiguranță la noi. Dar și eu am trecut prin multe și, așa cum am făcut și anul trecut, îmi văd de treaba mea, am încredere că lucrurile vor fi bine și, până la urmă, este doar etapa a cincea… De la început am cerut asta, să avem răbdare. Nu este ușor să integrezi 16 jucători, care se cunosc doar de vreo două săptămâni. Nu știu ce vor acești suporteri cu această demisie a mea! Adică, poate să vină alt antrenor și poate și el să piardă două meciuri la rând. Așa ar însemna să se schimbe antrenorii la 10 etape. Făcând o analiză, rezultatele mele, de când sunt antrenor la FC Argeș, nu știu dacă sunt atât de slabe. În ultimii 20 de ani, FC Argeș a avut parte doar de o clasare pe locul 4 la finalul sezonului regular și o semifinală de Cupa României. Și asta cu mine ca antrenor. Eu înțeleg că pretențiile sunt mari, dar totuși ar trebui să fim și puțin realiști.

Să înțelegem că aveți în continuare încrederea conducerii clubului?

– Nu știu dacă îmi dă încredere, dar eu știu ce fac eu, am tras un an de zile și am un obiectiv de realizat. Asta știu.

Citește și Primarul Gentea: „Prepeliţă are stabilit acelaşi obiectiv, accederea în play-off”

Ați primit reproșuri din partea conducerii pentru situția echipei din prezent?

– Nu vreau să fac public lucrurile de genul acesta, eu îmi văd de treaba mea, așa cum am făcut și anul trecut, știu ce fac, știu cum muncesc și am încredere. La fotbal toată lumea își dorește victoria, dar iată că apar și greșeli personale, pe care eu nu pot să le controlez. Trebuie să le eliminăm și să mergem mai departe.

Cum vedeți derby-ul local cu CS Mioveni din următoarea etapă?

– Ne așteaptă un meci greu, Mioveniul este o echipă bună, o echipă care pe teren propriu joacă foarte bine. Ați văzut și contra FCSB-ului și meciurile de anul trecut… Au un antrenor bun, care se închide foarte bine, și ne așteaptă un meci dificil.

Citește și FC Argeș – FCU Craiova 0-2: primul eșec pe propriul teren


Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Aiureală,Prepelita.DEMISIILE,A TA SI A LUI IPA.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole