Web Analytics

Andrei Prepeliţă, antrenor principal FC Argeş: „Să văd ce se concretizează cu venirile şi după aceea dăm şi lista cu cei care vor pleca”

de | 9.06.2022 12:15 | Actualitate, Sport

”Sunt în discuții și cu jucători care fac parte din niște echipe naționale”, mai spune Prepeliță
Ce ne puteți spune despre transferuri? Am văzut că au venit Straton și Calcan și a plecat Miguel.

– Sunt jucători pe care eu mi i-am dorit, i-am urmărit și sunt și alții care urmează să semneze și purtăm discuții. Urmărim de câteva luni jucători și urmează să aducem, dar nu pot să vă dau mai multe detalii. Aşteptăm… Probabil că săptămâna aceasta o să mai fie 3-4-5 transferuri. În ceea ce îl privește pe Miguel, pot să vă spun că despărțirea a fost de comun acord. Și el și-a dorit să revină în țara lui și noi nu ne-am opus.

Am înțeles că sunt discuții cu jucători pentru a veni la FC Argeș, dar concret despre plecări ce am putea spune?

– Sunt jucători care își termină contractul într-adevăr, dar nu aș vrea să dau nume, pentru că aștept să văd ce se concretizează cu venirile și după aceea putem să dăm și lista cu cei care vor pleca. Repet, într-o săptămână probabil că se va ști, pentru că mergem în cantonament și atunci vom vorbi concret față de cei care nu fac deplasarea cu noi.

Care este programul echipei?

– Reunirea are loc miercuri, 8 iunie. Noi începem mai devreme. Majoritatea echipelor și-au programat începerea pregătirilor cu o săptămână mai târziu față de noi, dar, având în vedere că trebuie să construim o echipă puternică pentru sezonul viitor, să ne îndeplinim obiectivele, începem mai devreme; iar apoi, a doua zi, joi, 9 iunie, o să avem viza medicală, urmând ca duminică, 12 iunie, să plecăm în cantonament două săptămâni în Austria.

Citește și FC Argeș a efectuat primul transfer! Portarul de la FCSB și Dinamo Cătălin Straton a semnat pe două sezoane

Până atunci ar trebui oarecum definitivat lotul?

– Nu neapărat definitivat, ci să avem acolo un nucleu de jucători de 20 de inși, urmând ca apoi să ni se alăture și alții. Sunt în discuții și cu jucători care fac parte din niște echipe naționale, care acum sunt în competiții la echipele lor și probabil vor veni pe parcurs și în cantonamentul din Austria.

Este adevărat că Bogdan Rusu și Garutti de la CS Mioveni se aflau pe lista de transferuri a FC Argeș?

– Nu este adevărat.

Am înțeles că FC Argeș este interesat de jucători francezi…

– Da. Într-adevăr, urmăresc campionatul Franței, care este un campionat puternic, în care sunt jucători de valoare inclusiv în ligile inferioare și care, ca un istoric al lor, în momentul în care au venit în România, s-au acomodat foarte bine la fotbalul nostru.

Citește și Al doilea transfer efectuat de FC Argeș! Cristian Calcan a venit de la o formație din prima ligă maghiară

„Vă dați seama că ne gândim la cupele europene și tocmai de asta încercăm să clădim o echipă puternică”

Care este obiectivul stabilit pentru următorul sezon?

– Obiectivul este foarte clar, și anume accederea în play-off. În Cupă am simțit că putem și de aceea ne dorim să ajungem la fel ca în sezonul trecut, poate chiar într-o finală.

Vă gândiţi cumva și la cupele europene?

– Da. Vă dați seama că ne gândim la cupele europene și tocmai de asta încercăm să clădim o echipă puternică. Play-off-ul ne-a arătat practic pe unde suntem, s-a realizat această performanță, dar cred eu, așa cum am spus-o de multe ori, ne-am depășit condiția. S-au văzut anumite limite în play-off.

Staff-ul tehnic a rămas același ca în sezonul trecut?

– Da. Staff-ul tehnic este același.

Citește și „Cu CS Mioveni avem discuţii pentru doi jucători, cu FC Argeş nu am avut niciun contact în acest sens”

„Constantin Shumacher este antrenor la echipa mare alături de mine, iar la echipa a doua vom vedea cine va continua”

De la Centrul de copii și juniori există fotbaliști care să promoveze la echipa mare?

– Normal că ne gândim și la copii din Centru. Am avut jucători pe bancă și în ultimul meci, îi urmărim, au avut un meci foarte bun cu Dinamo, ultimul lor meci, și am văzut acolo câțiva copii buni. O să le facem un program special pentru ei. FC Argeș a trăit din Centrul de copii și juniori și vrem ca pe viitor să producem fotbaliști pentru campionatul românesc, pentru echipa națională.

Să înțelegem că vor merge la echipa a doua? Vor fi pregătiți de Constantin Shumacher?

– Constantin Shumacher este antrenor la echipa mare alături de mine, iar la echipa a doua vom vedea cine va continua. Ei vor începe mult mai târziu și vom avea timp. Vom vedea care sunt discuțiile, nu am discutat pe această temă nici cu dl primar Cristian Gentea. Acum, ce arde este echipa mare, pentru că începe pregătirea și vrem să găsim jucători buni, care să ne ajute în realizarea obiectivelor pe care le avem.

Citește și Jean Vlădoiu: „Cu siguranţă, 14 jucători vor pleca de la FC Argeş”


Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *