Web Analytics

Andrei Prepeliţă, antrenor principal FC Argeş: „S-au pierdut multe meciuri pe greşeli individuale. Trebuie să le eliminăm”

de | 3.09.2021 10:14 | Actualitate, Sport

# Cum comentați faptul că FC Argeș nu a reușit să obțină decât 7 puncte din 7 etape?
– Ne așteptam, într-adevăr, la mai multe puncte, cel puțin pe teren propriu. Acasă, cred eu, nu am făcut cât trebuia, pentru că nu am reușit să câștigăm și nici măcar să marcăm. Aici suferim, la acest capitol, pe teren propriu. Dar sper să rezolvăm această problemă și următorul meci de acasă să-l câștigăm.
# O victorie importantă la Dinamo acasă…
– Da, a fost o victorie importantă. Dinamo are mulți jucători tineri în echipă, e o formație care joacă bine și, în sezonul acesta, cine nu i-a luat în serios a avut de pierdut cu ei… Dinamo a câștigat și cu Academica Clinceni și cu FC Voluntari, iar spectatorii pun presiune pe jucători pe teren propriu. Au și câțiva jucători cu experiență, este o echipă bună. Noi, însă, în acest meci ne-am concentrat, am fost foarte buni și mă bucur că am câștigat, pentru că aveam mare nevoie de aceste trei puncte.
# Cristi Tănase a avut o prestație foarte bună, deși mulți suporteri au contestat oarecum venirea sa la Pitești.
– Tase nu mai are nevoie de nicio prezentare. Eu l-am dorit foarte mult la FC Argeș și mă bucur pentru faptul că și conducerea a fost de acord cu mine. Mă bucur că l-am adus. Este un jucător cu experiență și este un jucător în primul rând piteștean, un jucător care dă totul pentru echipă. Mă bucur pentru el!

Citește și FC Argeş a transferat atacantul olandez Jafar Arias și s-a despărțit de Lupeta

„Ultima dată, Jafar Arias a jucat la o echipă din Olanda care a retrogradat anul acesta în liga a doua”

# Ce ne puteți spune despre transferuri? Am înțeles că a semnat un atacant olandez cu FC Argeș…
– Înțelegerea nu s-a perfectat încă și abia după ce va fi prezentat oficial vom putea vorbi despre el. Până atunci, are de trecut viza medicală, de trecut mai multe chestii…
# Este vorba despre Jafar Arias. Unde a jucat înainte de venirea la Pitești?
– A jucat în liga a doua din Olanda, dar are și circa 90 de meciuri în prima ligă olandeză. I-am urmărit foarte mult jocul… Ultima dată a jucat la o echipă din Olanda care a retrogradat anul acesta în liga a doua.
# În afară de acest atacant, mai sunteți în tratative cu cineva?
– Da. Mai așteptăm unul-doi jucători care să întărească lotul, dar la momentul acesta nu aș putea să vă dau mai multe detalii.
# Cum abordați următorul meci, cel cu Craiova 1948, de pe teren propriu?
– În primul rând, avem două săptămâni la dispoziție în care trebuie să reglăm lucrurile care nu au mers. Și, așa cum am început interviul, ceea ce ne doare cel mai mult sunt meciurile de acasă. Trebuie să câștigăm pe teren propriu, pentru că spectatorii au venit într-un număr mare, ne-au susținut, însă noi nu am putut să le dăm motive de bucurie. Sper ca la meciul acesta, cu Craiova, să spargem gheața și să câștigăm și pe teren propriu.

Citește și Primarul Gentea, despre contribuția la FC Argeș: „Am adus 600.000 de euro singur, în afară de banii Consiliului Local”

„Dl. primar Gentea este lângă noi. Știți foarte bine că susține și a susținut fotbalul”

# Spuneați că trebuie să lucrați la unele probleme. Care ar fi acestea? Atacul este o problemă?
– Nu aș putea să divulg ce probleme avem. Știu ce probleme avem, le analizăm și trebuie să le rezolvăm. Au fost și multe greșeli individuale, s-au pierdut multe meciuri pe ele. Trebuie să le eliminăm și sunt sigur că echipa va arăta din ce în ce mai bine și vom avea meciuri bune în continuare. Avem trei meciuri bune, începând de la meciul cu Sepsi. Cu CFR, chiar dacă nu am câștigat, am pierdut onorabil, să zic așa. Vedeți și dvs. ce forță are CFR-ul, vedeți ce a făcut cu FCSB… Cu noi, acasă, cred că în a doua repriză nu prea au trecut de centrul terenului, ceea ce spune multe.
# Dl. primar Cristian Gentea a declarat că nu vrea să mai vorbească despre subiectul FC Argeș, în contexul rezultatelor slabe ale echipei.
– E normal. Dar domnul primar este lângă noi. Știți foarte bine că susține și a susținut fotbalul. Este un mare pasionat, este un mare fan al FC Argeș, ajută echipa, avem cele mai bune condiții. A adus sponsori și îi mulțumim pe această cale.

Citește și Andrei Prepeliţă, antrenor principal FC Argeş: „FC Argeş trebuie să crească sănătos şi exemplul nostru este echipa Sepsi”

„Băieții au apreciat atitudinea suporterilor după meciul cu CFR. Chiar dacă au pierdut, au fost aplaudați”

# Care este situația financiară în momentul de față la FC Argeș? Există restanțe în privința salariilor, primelor de joc?
– La noi nu au fost probleme financiare, cel puțin de când sunt eu la Pitești, încă de când eram jucător, în urmă cu doi ani de zile. Tocmai de aceea trebuie să le mulțumim d-lui primar și tuturor celor din conducere care fac aceste eforturi.
# Un scurt mesaj către suporterii alb-violeți?
– Să vină în număr cât mai mare la stadion, să ne susțină, pentru că băieții au nevoie de susținerea lor. Au apreciat atitudinea suporterilor după meciul cu CFR, când, chiar dacă au pierdut, au fost aplaudați. Sperăm să le dăm motive de bucurie la următorul meci.

Articol scris de Marius Ionel

Distribuie!

0 Comentarii