Web Analytics

Ana Stan: „Am observat că Mihai Coteţ are o agendă ascunsă, chiar dacă eram în aceeaşi echipă şi uneori umăr la umăr”

de | 30.06.2021 14:20 | Actualitate, Politica si Administratie

Duminică, 4 iulie, va fi adunarea generală de alegeri a PNL Pitești, ziua în care se va alege președintele organizației municipale liberale. Despre acest subiect am vorbit cu notărița Ana Stan, cea care a condus Organizației de femei a PNL Pitești și s-a aflat în competiția internă a PNL pentru nominalizarea candidatului la Primăria Pitești și care îi cunoaște foarte bine pe cei doi contracandidați de acum, Mihai Coteț și Gelu Tofan. Cu ultimul a fost în competiție directă atunci când s-a ales viceprimarul liberal, iar al doilea, deși a fost în echipă cu ea și i-a promis că o va vota în CL, a lăsat-o baltă.

# Veți vota la alegerile PNL Pitești de duminică?
– În primul rând, nu am primit niciun convocator. Am citit la modul general, în presă, un anunț despre aceste alegeri, dar, conform uzanței, membrii trebuie și convocați telefonic sau prin orice alt mijloc. Nu am primit acest mesaj și, ca atare, încă nu m-am gândit dacă voi merge sau nu la vot.
# Dacă veți merge, pe cine veți vota între Gelu Tofan și Mihai Coteț?
– E cam devreme să îmi pun această întrebare, pentru că până duminică mai este timp. Nu că nu am o părere cristalizată despre ce se întâmplă, despre cei doi, dar atât timp cât oficial nu sunt chemată să votez, nici nu văd acum necesar să spun cu cine o să votez.

# Cum vedeți campania lui Gelu Tofan și a lui Mihai Coteț până acum? Ce v-a deranjat sau ce v-a atras atenția din campania lor?
– Pot să spun, ca o simplă constatare, că nu prea am observat deloc campania făcută de Mihai Coteț. Sincer, aveam multe așteptări de la Mihai Coteț, ca pretendent la președinția PNL Pitești, și așteptam să pună în practică vorbele pe care le-a tot spus de-a lungul timpului privind intenția domniei sale de a fi salvatorul PNL-ului, cel puțin pe Pitești. Asta mi s-a părut ciudat, că nu a dat absolut niciun semn fățiș, oficial. Nu știu dacă și-a desfășurat o campanie ascunsă și nu m-ar mira să fie asta o campanie ascunsă, pentru că, de-a lungul timpului, în ultimii doi ani de când l-am cunoscut – și l-am cunoscut ca membru, coleg de partid – am observat, din păcate, că are o agendă ascunsă, chiar dacă eram în aceeași echipă și uneori umăr la umăr. Cel puțin la nivel declarativ, ambii ne doream binele PNL-ului, însă m-am trezit de multe ori lăsată pe dinafară, ca să zic așa, și mi-am dat seama că agenda personală pe care o are nu are legătură cu munca de echipă, cel puțin nu cu echipa afișată. Din păcate.

„I-am cerut sprijinul lui Mihai Coteț și a fost prima mare dezamăgire, că nu a înțeles să voteze cu oricine altcineva decât cu Gelu Tofan”

# E adevărat că Mihai Coteț v-a promis că vă va sprijini candidatura pentru postul de viceprimar și nu s-a ținut de cuvânt?
– Da, este un episod nefericit pentru mine să trăiesc o dezamăgire cruntă vizavi de persoane pe care le-am crezut cu reale calități de lider. Pentru mine, liderul trebuie să dea dovadă de competență, de integritate, să aibă capacitatea să construiască o echipă și, pe deasupra, trebuie să aibă și curaj. Curajul, pentru mine, este o calitate foarte importantă, necesară unui om care dorește să fie liderul unei organizații politice. Este foarte important ca liderul să își asume și curajul, să-și apere oamenii din echipă atunci când condițiile o cer. Și lipsa de curaj de care a dat dovadă Mihai Coteț, cel puțin în ultimul an, neasumându-și niciun risc cu privire la viitorul lui politic, reprezintă, în opinia mea, un mare handicap pentru el. Faptul că nu a înțeles că acea candidatură a mea pentru viceprimar la momentul acela nu era un orgoliu personal, ci era un mod de a salva rușinea de care am fost umpluți prin alegerile nefericite pe care președintele le-a făcut: în primul rând, cu candidatura lui Apostoliceanu, în al doilea rând, cu aducerea lui Gelu Tofan în echipa de la Pitești; dar, de fapt, ulterior am înțeles că Mihai Coteț negociase în secret cu dl. Miuțescu să îl aducă pe Gelu Tofan în echipa mică, în nucleul de bază al echipei pentru Pitești. Fără ca noi să fim consultați, am fost puși în fața faptului împlinit, după care efectiv s-a văicărit ca un copil că n-a putut să facă altfel, că Gelu Tofan nu merita să vină în echipa de la Pitești, dar nu a putut să facă altfel. Mă rog, știți cum au decurs toate lucrurile. În momentul când eu am decis să candidez pentru postul de viceprimar, deși toată lumea se aștepta ca el, Mihai Coteț, să candideze și nu a făcut-o, din lașitate sau crezând niște promisiuni pe care i le-a făcut dl. Orban la acea vreme, i-am cerut sprijinul și a fost prima mare dezamăgire, că nu a înțeles să voteze cu oricine altcineva decât cu Gelu Tofan.

„Încrederea mea în Mihai Coteț s-a prăbușit iremediabil când, fără să justifice votul pentru excluderea mea din partid, efectiv s-a făcut că plouă”

# Deci, v-a lăsat baltă…
– Deci, a votat cu Gelu Tofan și, mai mult decât atât, ulterior, a votat excluderea mea din partid. Încrederea mea în Mihai Coteț s-a prăbușit iremediabil când, fără să justifice niciun moment de ce a votat pentru excluderea mea din partid, efectiv s-a făcut că plouă. Încă o dată mi-a demonstrat că, de fapt, avea alte planuri. În primul rând, poate că își dorea să scape de mine, pentru că mă vedea ca pe un concurent în partid, și, în al doilea rând, mi-a dat dovada clară că nu m-a apreciat și nu m-a valorizat nicio clipă. De aceea consider că nu are nici integritate morală, pe lângă faptul că nu are curaj și nu apreciază oamenii. Pentru mine, oamenii reprezintă resursa cea mai importantă în orice organizație.

„Echipa lui Gelu Tofan este mult mai consistentă, cu oameni care au notorietate și stabilitate în profesie”

# Dar despre Gelu Tofan?
– De fapt, ajunsă în acest punct, pot să apreciez că echipa pe care și-a construit-o Gelu Tofan în competiția lui cu Mihai Coteț este mult mai consistentă, este compusă din oameni care au notorietate și au stabilitate în profesie și în viața de zi cu zi și este o echipă capabilă și cu potențial să își îndeplinească anumite obiective. Ceea ce nu pot să spun uitându-mă în partea cealaltă. De fapt, acolo nu am văzut echipă, nu am văzut oameni, practic, care să mă facă să consider că Mihai Coteț va avea sprijinul necesar să își ducă la îndeplinire idealurile pe care le tot vehiculează de-a lungul timpului. De fapt, mi-am dat seama că Mihai Coteț, omul, este un om cu defecte, un om obișnuit, ca orice om. Însă omul politic zugrăvit de o anumită parte a presei care se dorește a fi Mihai Coteț, urmașul Brătienilor, este foarte departe de ceea ce e în realitate. Cam acestea sunt concluziile mele și până duminică o să am timp să mă gândesc dacă voi merge sau nu la vot. În primul rând, o să văd dacă sunt invitată, pentru că înțeleg că s-au făcut anumite liste și nu știu cum sunt plasată pe acele liste.

„Aici e buba, nu eşti onest când mergi cu agenda secretă”

# O concluzie?
– Nu vreau să o ia nimeni ca pe un atac personal. Am trecut prin această viață de organizație doi ani, într-o perioadă foarte densă, cu patru campanii electorale, și am avut șansa istorică, împreună cu Mihai Coteț, Tibi Irimia și cei care mai erau vara trecută pe acolo, să facem o schimbare mare, o schimbare radicală în imaginea PNL Pitești, să câștigăm și Primăria, poate, dar cu dezamăgire constat că a fost un balon de săpun care s-a desumflat la prima suflare de vânt. De asta spun că ar fi trebuit mai mult curaj, mai multă asumare, mai multă încredere și dorință de a construi echipe, dar probabil că, dacă îl întrebați pe el, pe Mihai Coteț, va spune că echipa lui era alta. Aici este buba, nu ești onest când mergi cu agendă secretă și, totuși, ceri încrederea oamenilor să te voteze pentru o funcție așa de importantă. Eu le urez succes ambilor candidați și o să mă bucur dacă PNL va crește în imagine și va ajunge unde trebuie și unde merită.

Articol scris de Mari Tudor

Distribuie!

0 Comentarii

Ultimele articole