Web Analytics
scris luni, 20.02.2023

Liberalul Apostoliceanu moare de grija spațiilor verzi la clădiri, deși, cât a fost viceprimar PSD, multe imobile n-au respectat procentul de 25%  

Într-o intervenție în plenul local (27.10.2022), consilierul Tiberiu Irimia a atras atenția (arhitectului-șef) în legătură cu anumite probleme privind reabilitarea Colegiului ”Armand Călinescu” din Pitești.

Liberalul Apostoliceanu moare de grija spațiilor verzi la clădiri, deși, cât a fost viceprimar PSD, multe imobile n-au respectat procentul de 25%  

Citește și: Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești a plecat la DNA

Despre Colegiul „Armand Călinescu”: „Mi-e frică să nu arate ca un hambar în centrul Piteștiului”

Mi se pare că este o lucrare mare, făcută pe o clădire cu valoare culturală importantă, aflată într-o zonă protejată. Cum am văzut liniile actuale, în care s-a reabilitat practic termosistemul, pe afară, clădirea arată cumva ca un hambar în centrul Piteștiului, în loc să fi dus noi nivelul de arhitectură către un monument istoric, să semene oarecum cu Liceul Brătianu sau cu clădiri de valoare din Pitești. Ne puteți pune la dispoziție un plan al fațadelor acestui liceu? Mi-e frică să nu arate ca un hambar în centrul Piteștiului (liceul – n.n.), când putea să arate ca un monument de mare importanță!”.

Cel puțin curios…

În altă ordine de idei, dar tot în domeniul arhitecturii urbane, dl Irimia a cerut ”legat de ce spunea și dl. Apostoliceanu” (nota bene):   

Aș vrea chiar o informare scrisă referitoare la spațiile verzi de la locațiile respective, să știm procentul din regulamentul aferent PUZ-ului de zonă centrală, procentele din autorizația de construire și procentele de la fața locului, de spații verzi.”

Este de apreciat grija unor aleși față de modul în care trebuie să arate municipiul Pitești. Cel puțin curios ni se pare, însă, faptul că dl. liberal Sorin Apostoliceanu, fost și viceprimar pesedist pentru o perioadă, se interesează de procentul de spații verzi din regulamentul aferent PUZ-ului de zonă centrală. De ce? Pentru că domnia sa, din postura mai sus menționată, ar fi trebuit să știe că, potrivit PUZ-ul de zonă centrală, aflat în vigoare, la orice clădire din centru procentul de spatii verzi este de minimum 25%. Și că orice spatiu verde este considerat spațiu verde doar dacă este la sol.

Și ar fi trebuit să mai știe, chiar dacă a trecut la liberali, că și clădirea „Titidan”, aflată în apropiere, în aceeași zonă importantă a orașului, nu are spațiu verde nici cât o unghie, darămite 25%! Un aspect mult mediatizat de Jurnalul de Argeș. Chiar așa, domnule consilier, ați aflat măcar din ziare cum a fost construită această clădire într-o zonă atât de importantă?!

Distribuie!

1 Comentariu

  1. Mor de grija spatiilor verzi asa cum au ajuns sa moara si de grija Padurii Trivale, doar din interes politic !

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *