Web Analytics

Amenzi uriaşe pentru fermierii care fac singuri tratamente fitosanitare în livadă sau pe câmp

de | 24.11.2022 12:34 | Actualitate, Home

O ordonanță de urgență semnată de ministrul Agriculturii Petre Daea instaurează pedeapsa cu închisoare de la 1 la 5 ani și amenzi de până la 15.000 de lei pentru micii fermieri care aplică tratamente de protecția plantelor, aici fiind incluse tratamente cu erbicide, insecticide, fungicide și chiar regulatori de creștere.

Mai exact, ministerul Agriculturii vrea ca toți producătorii agricoli care nu sunt fiscalizați să nu mai aibă dreptul să-și lucreze practic pământul dacă nu fac contract cu o firmă care prestează servicii agricole.

Citește și: Când intră pensiile în decembrie 2022 şi ianuarie 2023

„O reglementare în domeniu se impunea. Acuma nu cred că trebuie mers până la elemente atât de drastice, dar trebuie să fie foarte clară legea din acest punct de vedere și cred că legea este binevenită. Dar, repet, încă o dată trebuie revăzută în așa fel încât să fie reglementare, nu să fie o chestiune numai de blocaj a unei zone de producție, pentru că și producția mică, și producția mijlocie face parte din ansamblul producției și până la urmă participă o cotă importantă la securitate alimentară a românilor”, a spus Valeriu Tabără, fost ministru al Agriculturii.

Articol scris de Simion Cristina

Distribuie!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *